Skocz do zawartości

Szkolenie / warsztat z podnoszenia CTR

shpyo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie zarobki mówią o tym czy ktoś się zna. Ważne jest w jakim stopniu wykorzystuje ruch, który gromadzi na swojej stronie.

shpyo niezły wzrost widzę na tym wykresie :) Specjalizujesz się w jednej tematyce czy kosztujesz każdej po trochu?

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

@shpyo

Tak, byłbyś "w miarę kimś" jeśli chodzi o Adsense. W Polsce jest troche osób, bez głośnych stron, które mają powyżej 1k$ dziennie. Wtedy jest się uprawnionym do opowiadania o tym. Z takimi zarobkami, za dużo optymalizować się nie da ;-) Wzrost o 2-3 euro dziennie to nie jest zbyt spektakularny wynik,kwotowo ;-)

Zoptymalizuj o 200 euro dziennie, wtedy jesteś gość.

Tak jak powiedział Gibon - mówienie o małżeństwie przez księdza :)

"Nie umiem zarabiać na adsense, to może zarobię na opowiadaniu o tym" ;-)

@tjay99: ciężko powiedzieć o tematykach. mam ich kilka i cały czas pracuję nad rozwojem tych kilku. Może z czasem wezmę się za inne :)

@muzgu: wiem, że są. Miałem okazję rozmawiać z nimi. Problem jest taki, że te osoby mają serwisy z potężna liczbą odwiedzających a nie stronki tematyczne, czy też MFA. Więc lekka różnica jest między tymi osobami a mną :(. Kto wiem, może za jakiś czas do nich dołączę.

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Hmm, no to masz złe informacje ;-)

Nie doceniasz też potęgi małych stron ;-) Oraz tego ile można na tym zarobić, nawet na PL. Kwoty po 150 euro to są grosze ;-) Jedno dobrze zrobione mfa zarabia z 10 razy tyle nawet ;-)

Ja np. mam same małe strony, teraz akurat bez pl, sama zagranica. Też się żyje ;-)

uwazam ze shpyo mozesz miec swoja racje, i faktycznie widac ze poprawiles bardzo swoje wyniki, co znaczy ze pracujesz i osiagasz jakis tam sukces. na pewno tez jesli zorganizujesz szkolenie, wiele osob, szczegolnie poczatkujacych moze sie na prawde sporo nauczyc, z tego wzgledu iz ludzie wrzucaja adsense byle jak byle gdzie i nie maja pojecia na czym sie zarabia, wiec daja adsense gdzie sie da. jesli potrafisz wskazac klucze na ktore warto cos pchac to super. sporo osob moze z tego skorzystac

ale ci co zarabiaja spora kase na adsense nie robia tego na poteznych portalach ale ma masowce. mfa to nie jest kazda strona ktora ma adsense i malo tresci, ale konkretnie przygotowywane strony przez tych co wiedza jak sie robi cos takiego. sam przeciez pokazalem jakis czas temu na forum strone ktora miala bardzo malo odwiedzin a wyciagala ok 3000pln miesiecznie. byla co prawda na sprzedaz, bo jak wiadomo takie strony to sezonowki i trzeba sie pozbyc zanim zbanuja kolejne konto :D

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Pandha - oto chodzi.

Mnie np. nie chce się prowadzić żadnej normalnej strony. Nie chce mi się użerać się z userami. Wszystko jest z automatów. Wolę mieć 5000 malutkich stron, niż 5 dużych.

Kluczem tutaj jest stworzenie takiego MFA, żeby nie wyglądało za bardzo jak MFA.

Pandha - nr 2:

Sezonówki - czyli coś, za co zablokują konto przechodziło z 2-3 lata temu. Wtedy trzepało się niesamowite pieniądze, bo czas reakcji adsense na takie rzeczy wynosił po kilka mc, a często kończyło się i tak tylko ostrzeżeniem - czyli postawieniem tego samego na innej domenie. Teraz już nie da się czegoś takiego robić. Ban przy grubszym trzaskaniu poleci jeszcze przed wypłatą. Trzeba stawiać strony, które wyglądają na wartościowe. Hmmm, pewnie dla części userów rzeczywiście mają nawet jakąś wartość ;)

Wszystko jest z automatów. Wolę mieć 5000 malutkich stron, niż 5 dużych.
Trzeba stawiać strony, które wyglądają na wartościowe.

Jakoś mi takie 5000 malutkich, nawet stronicowych stron nie idzie w patrze z wyglądem jakości. Prawda leży gdzieś po środku, żeby stworzyć jakąś większą sieć MFA na pewno trzeba włożyć w to sporo kasy, później sporo inwestować też w całą infrastrukturę domen, serwerów (bo na sub domenach chyba wszystkiego nie ma nikt zamiaru stawiać).

Wierzyć mi się też za bardzo nie chce, że przy takiej ilości stron google się do nas nie doczepi przynajmniej w takiej formie żeby nas wrzucić do koszyka ze smart pricingiem. Sam miałem strony, które generowały po kilkaset kliknięć dziennie, a zarabiały tyle, co teraz zadbane strony z kilkudziesięciu klików.

Nie uwierzę póki nie zobaczę czegoś takiego w praktyce, lub bezpośrednio od kogoś na żywo z jakimiś dowodami. Można się zarówno czepiać Twojej teorii jak i tego, że shpyo chce zrobić to szkolenie mimo stosunkowo niewielkiego doświadczenia. Prawdą jest na pewno to, że łatwiej jest skoczyć z 10 do 100 euro, niż z kilkuset do 1000 itd.

@pandha możesz dać jakiegoś linka do tej wypowiedzi o stronie o której wspominałeś?

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności