Skocz do zawartości

Dość dziwne pytanie o pozycjonowanie w Google

aniaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie, mam pytanie odnośnie pozycjonowania, np jeśli będę chciała pozycjonować portal turystyczny lub pracy i mój link zostanie umieszczony np. na jakiejś chińskiej czy arabskiej stronie z PR9 (tematyka ; wiadomości, edukacja itd, tytuł strony rzecz jasna byłby po polsku) czy to wpłynie na pozycje strony w wyszukiwarce google? jeśli tak to w jakim stopniu? czy ta tabela która przedstawia ile trzeba linków stron z określonym PR, aby osiągnąć dany PR jest prawdziwa ? : https://www.checkpagerank.net/linkpack . Pozdrawiam i czekam na wasze wypowiedzi

PS. jestem początkująca jeśli chodzi o pozycjonowanie więc proszę się nie śmiać jeśli coś źle napisałam ;)

Schemat z PR miał zastosowanie dokąd nie zmieniono silnika google. Zamieszanie wprowadza aPR (anchor PR), jest to czynnik którego w żaden sposób nie można odczytać, a mówiący o tym jak bardzo strona linkująca/linkowana jest spokrewniona tematycznie w odniesieniu do anchora linku, oczywiście nie biorąc pod uwagę linku z domeną jako anchorem bądź textowego typu www.cośtam.tld

Czynnik ten istnieje od dawna, zmienił się tylko jego udział w ustalaniu PR i to drastycznie, i w zasadzie % przekazywanego PR o niego głównie się opiera, dlatego też jest bardzo ciężko wyliczyć potrzebną ilość linków na uzyskanie konkretnego PR.

O konkretnym przykładzie wpływu tego czynnika na PR pisalem TUTAJ.

...z pr jest różnie, w dużym stopniu zależy od widzi mi się Google...

To żadne "widzi mi się" - to wynik działania algorytmu bazujący na wielu czynnikach, po prostu ich nie zasz, ot co ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności