Skocz do zawartości

Solidny PRECELEK

mrghost

Rekomendowane odpowiedzi

Moderowany Precel PR2

Linkowany

- Tylko unikatowe arytkuły.

- Moderowany

- Art. min. 1000 znaków

- 2 linki w opisie

- Uczciwy wobec autorów

- domena z historią

Zapraszam

uwaga: jeżeli artykuł w znajdzie sie w google(DUPLICATE CONTENT), zostanie usunięty.

Katalog Artykułów Wielotematycznych

// pr 2 długaga historia, stałe linkowanie

To chyba atrakcyjne, co ?

Dlaczego solidny?

BL 21

Miesiąc funkcjonowania?

No domena rzeczywiście stara, ale wg moich podkreślam subiektywnych kryteriów daleko do solidności.

Powróżę z kuli :) : przechwycona domena z PR, liczysz na dużo wpisów, wpisów nie będzie tak dużo jak liczysz, przyszłość stoi pod znakiem zapytania :).

To tylko moja prywatna opinia. Osobiście uważam, że nie wystarczy przechwycić starą domenę, postawić wp i zakończyć pracę, żeby mnie to skłoniło do pisania unikalnych artykułów. Ale tak jak mówię, chciałem tylko odpowiedzieć na twoje pytanie "To chyba atrakcyjne, co ? " ze swojego subiektywnego punktu widzenia.

Podlinkuj, przetrwaj pierwszy rok to będzie solidny. Zw. na starą domenę mógłby mieć w przyszłości potencjał spory.

Pozdrawiam

Edit:

Cytat
uwaga: jeżeli artykuł w znajdzie sie w google(DUPLICATE CONTENT), zostanie usunięty.

Tzn co?, po zaakceptowaniu jak znajdziesz kopie to będziesz usuwał?, użytkownik nie ma kontroli nad tym, czy ktoś skopiuje jego artykuł - a osoby postronne bardzo często kopiują takie artykuły.

tak czułem że znajdzie się veto, przecież nigdy nie dopasujesz wszystkim :)

BL 21

Miesiąc funkcjonowania?

Trzymałem domenę ponad rok i wreszcie postawiłem precelka. :)

No domena rzeczywiście stara, ale wg moich podkreślam subiektywnych kryteriów daleko do solidności.

Znacznie lepiej, niż niezaindeksowane - precle widma - ktorych wszedzie pelno, czyż nie?

Powróżę z kuli ;) : przechwycona domena z PR, liczysz na dużo wpisów, wpisów nie będzie tak dużo jak liczysz, przyszłość stoi pod znakiem zapytania :)

Liczę na dużo wpisów i tak będzie bo to przyniesie obustronne korzyści, zresztą sam zlecam pisanie artow :) (taka symbioza, wiesz o czym mowie).

Google lubi aktualizowane strony z odwiedzinami, więc 2 linki na wpis to według mnie uczciwa wymiana...

To tylko moja prywatna opinia. Osobiście uważam, że nie wystarczy przechwycić starą domenę, postawić wp i zakończyć pracę, żeby mnie to skłoniło do pisania unikalnych artykułów. Ale tak jak mówię, chciałem tylko odpowiedzieć na twoje pytanie "To chyba atrakcyjne, co ? " ze swojego subiektywnego punktu widzenia.

Podlinkuj, przetrwaj pierwszy rok to będzie solidny. Zw. na starą domenę mógłby mieć w przyszłości potencjał spory.

Pozdrawiam

Edit:

Tzn co?, po zaakceptowaniu jak znajdziesz kopie to będziesz usuwał?, użytkownik nie ma kontroli nad tym, czy ktoś skopiuje jego artykuł - a osoby postronne bardzo często kopiują takie artykuły.

Więc tak: Domena zaczęła być pozycjonowana od niedawna właśnie pod katalog artow., można sobie w jej przypadku pozwolić na dość intensywne linkowanie, z tego właśnie tytułu ze jest stara.

Druga sprawa - nie wiem, czy zauważyłeś ale domena stoii na komercyjnych serwerach (vps) i bedzie tak stała przez lata. Nie jest bowiem to darmowy hosting z darmową subdomeną.

Właściciela stać na opłacanie domen, gdyż dobra strona zarabia sama na siebie (adsense), po za tym nie jest to jego glowne zrodlo utrzymania.

No i trzecia sprawa dotyczy wyjaśnienia opisanego duplicate content - w trakcie dodania (a strona jest monitorowana) artykuł musi być unikalny. Google, ktory czesto odwiedza witrynę go sobie chwyci i bedzie mial priorytet, jezeli ktos ukradnie art. z serwisu, to bedzie to z pewnością wyjasnione.

Bądź co bądź, artykuły dodane przez użytkowników nie będą zmarnowane, bo po co sprzedawać kurę znoszącą złote jajka ?

Mam nadzieje, że dokładnie wszystko wyjaśniłem.

Pozdrawiam i zapraszam do dodawania artow.

wrzuciłem swój artykuł, zdjęcie + 2 linki do mojej strony, klikam publikuj a tu komunikat

Wpis zawiera za dużo linków (maksimum to 2, twój wpis ma 3) Status postu został zmieniony na Szkic

BZDURA

Proszę zerknij tam i zrób to swoimi rękoma

Tomekmiodek napisał(a):
wrzuciłem swój artykuł, zdjęcie + 2 linki do mojej strony, klikam publikuj a tu komunikat

Wpis zawiera za dużo linków (maksimum to 2, twój wpis ma 3) Status postu został zmieniony na Szkic

BZDURA

Obstawiam ze zdjęcie wordpress podlinkował - w edycji zdjecia znajdziesz pole - nalezy je wyczyscic

Tak jak napisałem ja tylko ze swojego punktu widzenia oceniłem co jest dla mnie osobiście wartościowe, bardzo bym chciał żeby z tego powstał podlinkowane porządne miejsce na artykuły, to wtedy na pewno wpisów nie zabranie, również moich tylko żebyś wytrwał. Odświeżymy temat za rok :)

mrghost napisał(a):
No i trzecia sprawa dotyczy wyjaśnienia opisanego duplicate content - w trakcie dodania (a strona jest monitorowana) artykuł musi być unikalny. Google, ktory czesto odwiedza witrynę go sobie chwyci i bedzie mial priorytet, jezeli ktos ukradnie art. z serwisu, to bedzie to z pewnością wyjasnione.

To tak nie działa, priorytet najczęściej nadaje najmocniejszej kopii, a nie konieczne jest to ta pierwsza.

P.S.

Ja nie chce Cię krytykować, zwracam tylko uwagę na pewne aspekty, które mają dla mnie jako usera znaczenie. W przypadku "precla widmo" w ogóle nie zabrałbym głosu, a nikt Ci nic konstruktywnego wcześniej nie napisał dlatego się wypowiedziałem.

domoweseo napisał(a):
  Tomekmiodek napisał(a):

BZDURA

Obstawiam ze zdjęcie wordpress podlinkował - w edycji zdjecia znajdziesz pole - nalezy je wyczyscic

Próbowałem , ale ta strona tak zwolniła ze się poddałem, niech administrator to za mnie zrobi

Zapętlone przekierowanie?

ebsand napisał(a):
no oby, ale jak ma to być precelek na pół roku to od razu powiedz

Nikt tak nie powie o swoim pracelku :) Ja bym chciał żeby z tego coś wyszło, bo stara domena jeżeli zostanie dobrze podlinkowana - dobrymi linkami które tam jakąś wartość reprezentują to będzie miała spory potencjał. Tylko kwestia jak mrghost do tego podejdzie i na ile poważnie zajmie się linkowaniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności