Skocz do zawartości

Przekierowanie z 404

vel

Rekomendowane odpowiedzi

Przeszukałem forum pod tym kątem, niestety nigdzie nie wyskoczyło to o co mi chodzi :P

Czy jest taka możliwość, aby korzystając z .htaccess zrobić taki trik:

1. user wchodzi na podstronkę ale jej już tam nie ma (błąd 404)

2. na podstawie htaccess zostaje wyłapane 404 i użytkownik zostaje przekierowany (najlepiej przy pomocy 301) np. na stronę główną

Da się takie coś wykombinować ?? I jak to zrobić ;)

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

coś wynalazłem

ErrorDocument 404 https://www.stronaglowna.com/redir.php

wstawione do htaccess daje radę

w redir.php robimy przekierowanie 301 na stronę główną

czy to będzie ok z punktu widzenia gugla dla przeniesienia site na nowy układ linków?

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

eeeee nikt nie robił nigdy czegoś takiego??

bo chodzi mi o to czy to zadziała jak klasyczne 301?

chyba zrobię eksperymenta ;)

według tego narzędzia https://linkownia.net/narzedzia/sprawdz_naglowki

jest to 302 czego już nie kumam skąd tam 302 skoro not found to 404. ktoś mię rozjaśni w łepetynie ?

Faktycznie dziwne

"Surowa" odpowiedź serwera
HTTP/1.1 302 Found

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności