Skocz do zawartości

HAKERZY !

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

myślę ze to fake.

technicznie dla takiego sterowania

1.potrzebne są dimery a oni zajmują sporo miejsca w zaleznosci od mocy, a taki blok mocy ma nie malo

2.Swiatlo w każdym pokoju musiało by być włączone

3.Musieli by mieć kontroler DMX dla sterowania dimerami, czego na filmie nie widzę.

Innego systemu sterowania światłem nie wymyślono na razie.

Przeciez to nie sa zadni hackerzy. Lol :D

Takich filmikow jest w necie mnostwo. W tym sporo z Polski robionych przez studentow w akademikach z tym sterowaniem swiatlami. Mniej zaawansowane sa takie statyczne, gdzie po prostu sie dogada, zeby ktos wylaczyl swiatlo, a ktos wlaczyl i powstanie napis. Te bardziej zaawansowane to maja odpowiedni sprzet i zdalnie steruja wszystkimi swiatlami i mozna utworzyc cala sekwencje co i jak ma sie zapalac. Byl nawet taki filmik na Youtubie typu 'making of' gdzie wyjasniali jak zrobili taka animacje i pokazywali sprzet ktorego uzyli.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

sespo mówimy ze fake to to co w pierwszym poście, zrobić piwo jest łatwo.

Co do dynamicznego sterowania światłem to inna bajka, jest to ta sama technologia co przy sterowaniu światłem scenicznym.

PARy, skanery, głowy, stroby wszytko jest sterowna pzry pomocy DMX tylko jednostki co nie maja wbudowanego interface DMX muszą być sterowa przez dimery, to są urządzenia co pzretwarzaja sygnał cyfrowy z kontrolera DMX w wlacznie lub wyłącznie światła, zaciemnianie i rozjaśnianie i td. z racji tego ze moc takich jednostek swiatlowych jest dość duza nie można liniowo sterować prosto z sterownika , dimery maja wielkie rozmiary, muszą mieć chłodzenie i td.

Wiec zeby dynamicznie sterować światłem w takim bloku, ter goście musieliby wnieść tam REKi z dimerami, doprawidzic do nich zasilanie 3 fazowe, dalej z nich podlaczec kazde osobno mieszkanie ( w mieszkaniu musi byc wlaczone swoatlo w pokoju). Dale radijowo lib pzrez siec polaczyc sie z komputera posiadajaczego kontroler DMX z dimerami.

Tylko tak to można zrobić.

Reszta to kwestia 30 min na napisanie sekwencji . i Przycisk start !!!

nie ukrywam nie znam zasady działania tego sytemu kontroli instalacji ( nie wiem na czym on oparty i jak steruje właśnie obwodami siłowymi), ale prawdopodobnie było by to możliwe jeżeli ten system przewiduje taka zewnętrzna centralizowana ingerencje

Xemix
piwo wykorzystuje Ledy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności