Skocz do zawartości

SETI@home - Darmowe linki z wysokim PR

Rafal

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jak nikt tego nie zglosi to chyba bedzie ok, mogli to wlasciciele strony przewidziec - nie ma nic za darmo :mrgreen: ale patrzac w zrodlo to czysty i piekny html - wsam raz do spapusiania przez robocika google :lol:

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Tu https://setiathome2.ssl.berkeley.edu/stats/.../countries.html jest lista wg. krajów. Jeśli wszyscy zaczniemy w ten sposób pozycjonować swoje strony to może Polska wejdzie na wyższe miejsce. :lol:

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

moj komp przemieli ta sesje w 3moze 4godzinki, tylko przez ten czas bedzie proc obciazony na 100%, mam nadzieje ze mi nic nie padnie, a propo moze ma ktos program do blokowania obciazenia procesora tak aby powiedzmy z tych 100% obciazenia spadlo na 80,...

thnx

Całuję zmarłą Twą powiekę, moja cicha, moja blada, moja śliczna!

h.Heine

tylko przez ten czas bedzie proc obciazony na 100%, mam nadzieje ze mi nic nie padnie

Jeśli masz Windowsa opartego na NT (czyli np. Win XP) to nie ma żadnego problemu, bo kilent SETI ma ustawiony najniższy priorytet, czyli wszystkie inne programy mają większe prawo do użycia procesora. U mnie praktycznie nie spowalnia komputera - a mam 523 MHz, 192 MB RAM-u.

moze ma ktos program do blokowania obciazenia procesora tak aby powiedzmy z tych 100% obciazenia spadlo na 80

Dla Windows XP jest, nawet bardzo dobry - ThreadMaster. Tylko, czy ma to sens? SETI wykorzystuje TYLKO wolny czas procesora.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

chodzilo mi raczej o to ze na liczniku norton system doctor mam czerwona lampke 100%usage, pozatym obsluguje win98, nie chcialam by siadl mi proc bo jest za 3k, owszem moze seti i nie spowalniac tylko proc obciazony jest na maxa! :shock: :twisted:

Całuję zmarłą Twą powiekę, moja cicha, moja blada, moja śliczna!

h.Heine

nie chcialam by siadl mi proc bo jest za 3k

Ja ostatnio czasem mam 100% przez 12 godzin, a procesor jest zimny (a jest podkręcony), ale to dlatego, że mam wiatrak na dużo szybszy procesor.

Niestety nie znam żadnego programu pod Windows 98. :?

W Nortonie czerowna lampka oznacza samo obciążenie, czy temperaturę procesora? Jeśli procesor nie grzeje się, to nie ma powodów do obaw. Dla pewności możesz zdjąć boczną ścianę obudowy komputera - to bardzo obniża temperaturę. Najlepiej spytaj na grupie dyskusyjnej pl.comp.os.ms-windows.win9x.

a)

norton system doctor

to chała. od 5 lat niemal niczego nie zmieniaja w swoich pakietach, dodaja jakies metne opcje, a caly soft zre pamiec i zasoby procesora jak diabli. uzywalem tego dlugo, majac to za super narzedzie, ale... wierzcie mi, sa lepsze.

:lol: seti jest w necie bardzo popularne. znam conajmniej 5 takich programow ktore cos przeliczaja (dna, ufo i litry potu chinczykow, etc etc). co ciekawe, swoja popularnosc zdobywa nie dzieki idei, tylko pewnym zjawisku spolecznym, ktore nosi nazwe 'my pierwsi'. mianowcie kazdy, kto sie dorwie do seti i zobaczy statystyki od razu snuje megalityczne plany nawrocenia na seti jak najwiekszej liczby osob i wyciagniecie swojego teamu wysoko w wynikach (raczej konkurencja jest miedzy temami niz krajami w ogolnosci). roznica miedzy pozycjonowaniem a seti jest taka, ze pozycjonowanie to rynek i zysk, a seti to ... strata czasu :lol: (procesora).

niemniej jednak jestem ciekaw rezultatow.

c) o ile pamietam w seti mzna ustawic, zeby liczyl tylko podczas wygaszacza

d) ten przyklad z 'merant' jest mocno chybiony, bo tam jest ten znaczek tm (czyli google lyknie to jako fraze+znaczek), a dwa, to nie wiem kto wpisuje merant w google.

"i can handle it without linking :)"

moj komp przemieli ta sesje w 3moze 4godzinki, tylko przez ten czas bedzie proc obciazony na 100%, mam nadzieje ze mi nic nie padnie, a propo moze ma ktos program do blokowania obciazenia procesora tak aby powiedzmy z tych 100% obciazenia spadlo na 80,...

thnx

Kompowi nic nie będzie. Normalnie w windzidzie 98 procek cały czas coś mieli i temp. jest na stałym poziomie (xp i serwer 2003 mają schładzacz systemowy coś jak Waterfall pod 98 i ME). Seti podnosi temp nieznacznie i pracuje w trybie "Idle", czyli jesli komp nie ma innych zadań to Seti tyra pełną parą. Mam ustawione Seti w trybie normal dla procesora od jakiś 10 miesięcy, komp chodzi 24/24 i wszystko działa. Przy wpisywaniu danych do programu nie zapomnijcie jako kraj wpisać 163 :) (Polska) Najszybciej liczy się wersją tekstową 3.03 z jakimś programem do buforowania i monitoringu próbek tutaj. Jest jeszcze jedna możliwość dodania linków w seti na tej stronie można utworzyć zespół, a na tej można go zgłosić do polskiego rankingu (PR4-5)Ksywa szefa zespołu czyli słowo kluczowe bedzie umieszczone w tych statystykach.

UWAGA liczenie wciąga :!: :D

UWAGA

====================

Dzięki czytaniu grupy pl.sci.kosmos.seti dowiedziałem się, że projekt SETI kończy swoją karierę za kilka miesięcy... [-(

Teraz bedzie tylko BONIC. Z punktu widzenia pozycjonowa jest to BARDZO zła wiadomość. Trzeba w tym czasie policzyć jak najwięcej próbek i później tylko zmieniać ewentualnie NICK.

Najgorzej będzie jak zlikwidują tę stronę z tak wysokim PR :!: :!: :!:

On 14 May 2004 we made a 'snapshot' of SETI@home Classic user information (accounts, teams, profiles) and used it to initialize the new SETI@home database.

https://setiweb.ssl.berkeley.edu/transition.php

Moze poszukac podobnych tworow do SETI i sprawdzic jaka PR maja strony z danymi userow ?

Patrzyłem. Folding@home odpada... BONIC chyba też...

SETI był najbardziej popularny i nic go nie zastąpi :cry:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności