Skocz do zawartości

pozycjonowanie frazy angielskiej na google a rynek polski

004

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam pytanie do osób doświadczonych w pozycjonowaniu,

mam nazwę ogólnoświatową danego produktu (marki) dla przykładu weźmy hasło "nissan",

google wskazuje "Około 491,000,000 wyników", przy sprawdzeniu linkowania tego hasła (czyli ile stron linkuje anchorem to hasło allinanchor:), google wskazuje "Około 444,000,000 wyników" czyli jednym słowem, fraza mocno oblegana, no właśnie i pojawia się pytanie, jak to traktować?

czy na rynku Polskim chcąc się wbić w 1-10 też muszę liczyć się z tak dużą konkurencją biorącą się z tego, że fraza jest linkowana przez cały świat?

dla mojej konkretnej frazy jest "Około 16,900,000 wyników", frazy linkujące z tym anchorem (allinanchor:) to "Około 15,400,000 wyników" ale na pierwszym miejscu jest wikipedia, potem polska strona (firmowa), która według Yahoo Site Explorer'a pokazuje inlinks: 509 czyli bardzo niewiele, kolejna strona zajmująca 3 miejsce ma już tylko 49 linków zewnętrznych,

no właśnie i pytanie: jak to traktować? czy pozycjonując to hasło łatwo będzie się wbić w top 1-10? czy walczę z całym światem?

jakie są wasze doświadczenia w tym temacie?

Samo słowo nie ma znaczenia w pl czy za granicą o ile nie jest polskie więc konferencja w top jest wielka.

słowo nie jest Polskie ale polskie strony konkurencji zajmują top 3 posiadają raczej tylko "śmieciowe", linki pochodzące z nietematycznych stron:

drugie miejsce to polska strona (firmowa), która według Yahoo Site Explorer'a pokazuje inlinks: 509 czyli bardzo niewiele, kolejna strona zajmująca 3 miejsce ma już tylko 49 linków zewnętrznych,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności