Skocz do zawartości

Dziwna indeksacja googla

Daniel Kędzierski

Rekomendowane odpowiedzi

Zreguly googlebot wpadal do mnie i pobieral z jednego IP po kilka stron, 10, 15

A tu zagladam w log apacha i kazda podstrone ciagnol inny Ip, masakra, na jednym serwisie mam tak na wszystkim, zglupial ciagnie i ciagnie nie mysli sie zastopowac, zmienia Ip jak potluczony

tu byly dziwne logi googla - kazde IP inne i kazda podstrona.

pytanie dlaczego google zmienial tak czesto IP indkesujac serwis.

W wiekszosci wypadkow indeksowal z jednego IP jakas czesc stron, z nastepnego jakas czesc, w tym wypadku indeksowal po jednej podstronie a nastepna trzepal z innego IP :-) zboczeniec ten google

Skasowalem zeby nie smiecic

to tylko kawalek tego co ciagnie, nie rozumiem dlaczego tylko tak czesto zmienia IP

106791[/snapback]

A w czym Ci to przeszkadza, ze zmienia IP? Wieksza szkoda niz zmiana IP jest wklejanie tak dlugiego logu na forum...

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

ba, przeszkadza czy nie przeszkadza.

Zastanawiam się jaka jest tego przyczyna analizuje dlaczego po tych serwisach poszedl w taki sposob a po innych w inny sposób.

I z głebokiej analizy widzę jedno Google zaczoł analizować strony MATKI :-)

Strona matka moze rodzic dzieci ;-)

Właśnie zauwazyłem że jedna z moich stron to matka a te logi to jedna ze stron dzieci.

Google widocznie dobrał sobie pewna grupę MATEK ;-) ciesze się ze mam kilka matek ;-). bo bedzie wiecej dzieci.

Wiec strona matka ktora linkuje do nowego dziecka powoduje że - indkesuje praktycznie w 24 godziny dziecko, dziecko w nastepne 72 godziny indeksuje sie ładnie.

Są też domeny ciotki ale mało skuteczne :-) :) .

Więc można zauwazyć dużą zmiane - poprstu google dobrał sobie pewną częśc zaufanych witryn.

No to teraz problem podczas kupowania linków pojawia sie taki - skad wiedziec ze kupujac link kupujemy go na stronie MATCE :-) a nie na DZIECKU.

Czyli wielkosci zaindeksowanego site: czy PR moze nie miec takiego wpływu bo dana domena długo moze nie stać się matką nowych dzieci,a tak pozatym to moze być bezpłodna dla google.

A może strony z historią typu LINKOR/LINKUJ staną się bezpłodne czyli link będzie mało produktywny a napewno nie pomoże w utrzymaniu dużego indeksu innym podstroną.

Wnioskować można że forum jest MATKĄ bo wiele osób mówiło że po umieszczeniu tutaj linka szybko zaindeksowali swoja domene.

Pytanie - czy dlatego że GG czesto tu chodzi czy dlatego ze GG ma inny priorytet dla domeny i linkow sie na niej znajdujacych.

Bywa przeciez tak ze google leci i leci ale nic nie pokazuje pozniej - czyli przelecial google dzieci i stwierdzil ze w pedofilie sie nie bawi.

A jak google przeleci takie forum(mamcie) to czuje sie nasycony i zadowolony i wypluje troche dzieci.

to tak zabawowo i mam nadzieje ze udalo sie cos zrozumiec z tego co napisalem :rotfl:

mam nadzieje ze udalo sie cos zrozumiec z tego co napisalem
Tak. Google jest facetem. Tylko nie wyjaśniłeś czy strony dzieci to synowie czy córki.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

tego to sam google nie wie tyle ma tych dzieci.

Tak czy tak google lubi mamuski nie lubi dzieci.

google lubi mamuska czasem sprawic prezent w postaci dzieci czyli podstron.

Wiec szukajmy takich stron co to sa mamuskami :rotfl: dla naszych dzieci, chyba ze sami posiadamy duzo mamusiek :)

ale to pierwszy indeks tej domenki a polecial jak glupi, fakt ze to link ze starej domeny.

Dlatego moje wrazenie ze google zaczol inaczej traktowac linki z matczynych sitow, tzn zaczol je faworyzowac.

Jak zdobywasz linka na dobrej pewnej domenie to google ladnie ci indeksuje serwis, ale zobaczymy za 2 dni co z tego wyniknie.

Pozatym on odpalal rozne podstrony z roznych IP nie ta sama stronę.

gdyby chcial wykryc cloaking IP musialby z roznych Ip wlazic na tą sama podstronę a tak nie robil

tylklo tak

strona1.htmlk - IP1

strona2.html - IP2

itd.

Wiec nie moglby w ten sposob wykryc cloakingu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności