Skocz do zawartości

Przycisk +1

Kode

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie nic takiego jeszcze nie widzę, ani na com, ani na pl, ani po ani bez zalogowania.

Jak dla mnie to Google idzie zdecydowanie w złą stronę, nie mówię tu jako pozycjoner ale jako użytkownik. Coraz więcej zbędnych, często niezrozumiałych gadżetów, udziwnień, jakieś obrazki, ostatnio gwiazdki po zalogowaniu, których nie można wyłączyć - Google od początku stawiało na maksymalną prostotę i funkcjonalność, a teraz zmierza w stronę jakiegoś kombajnu.

Ale skąd wiemy, które +1-ki Ci pokazać? Tak jak w wyszukiwaniu społecznościowym, korzystamy z wielu sygnałów by zidentyfikować rekomendacje najbardziej trafne dla Ciebie - włączając w to takie elementy jak ludzie, z którymi już jesteś połączony poprzez Google (np. Twoich znajomych z czatu i kontakty). Niebawem uwzględnimy też inne wskaźniki, jak Twoje kontakty ze stron takich jak Twitter, by mieć pewność, że rekomendacje są tak trafne na ile to możliwe.

Nie wiem jak dla was, ale to chyba kolejny krok na drodze do GOOGLEZON (dla tych co jakimś cudem nie wiedzą o co chodzi -> https://en.wikipedia.org/wiki/EPIC_2014)

Permanentna inwigilacja, zaraz zaraz, ja to skądś znam

|wyszukiwanie kontrolowane| Widać że w USA nie mieli komunizmu czy jak to się tam nazywało. |wyszukiwanie kontrolowane| Stąd ich brak wrażliwości na tym punkcie. |wyszukiwanie kontrolowane|

:P

nihil fit sine causa

Tylko pytanie na podstawie czego Google chce to zbudować. Wyników wyszukiwania? Jakby posiadali facebooka to rozumiem.

Jak by nie było, jest to znak (bardzo mętny i dalekosiężny) w stronę czynnika social w serpach. Wolę robić zaplecza niż 1000 profili na portalach społecznościowych.

Ja bym się bardziej zastanawiał co będzie jeżeli FB razem z bingiem wpadną na coś genialnego.

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

Nie wiem jak inni, ale ja jak już coś znajdę w googlu, to nie wracam z powrotem, aby napawać się jakie to piękne wyniki mi zwróciła wyszukiwarka, więc nie wiem kiedy miałbym ten +1 kliknąć. No chyba, że na stronach ludzie dodadzą jakiś button, albo google zastosuje pewnego typu iframe. Inaczej tego nie widzę.

A ja jestem za. Dlaczego? Jestem pewien że moja strona miała by więcej +1 od stron które są na wyższych pozycjach w G, na daną frazę.

Tak tak zapewne konkurencja jest tego samego zdania i się o to postara ^_^

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności