Skocz do zawartości

Pytanie [Apache+RewriteRule] [FTP]

aplek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, postawiłem dziś server w domu, mam dość hostingów w az, home itp.. gdzie po chwili blokują konta bo za duże zużycie CPU bazy danych jest...

Odpaliłem apache mysql php 5 itd.. wszystko działa extra, mam problem niestety z rewriterule, nie działa.

W plikach httpd.conf jest pusty a w apache2.conf nie ma nic o rewrite rule.

Tak samo nie wiem jak zrobić zebym mogl przez ftp ustawiac chmody uploadowac i pobierac, nie mam zadnych praw, a konto jest w gupie administratora.

Prosze o pomoc

:P - dobra rada daj sobie z tym spokój ...

Jeśli mimo wszystko chcesz marnować swój czas, a co gorsza innych to podaj chociaż jaki system operacyjny masz na "serwerze" :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Rewrite włączasz w pliku konfiguracyjnym apache, który jest gdzieś w /etc, zależnie od Linux będzie to np. httpd.conf albo apache2.conf, generalnie będzie to ten który nie jest pusty.

Rewrite włączasz dodając linijkę

LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so

w miejscu gdzie są ładowane moduły, potem tylko restartujesz apache.

No chyba, że masz winde.... :P

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

LOL :) Takie szybkie pytanie... posta napisałeś z "serwera"? :P Wakacje się zbliżają, masz zamiar siedzieć 3 miesiące w domu, żeby "pilnować"? ;)

Już lepiej sobie ściągnij jakiegoś teleport pro i rób zrzuty stron do HTML-a to cię nie będą wywalać. Wiem, lekka głupota ale to i tak lepiej niż robić sobie "serwerownię" w domu :) 10 lat temu kiedy serwera byś nie wydzierżawił za mniej niż 1000/m to by można było zrozumieć ale Kimsufi kosztuje 8 dych miesięcznie a ludzie dalej się bawią w jakieś kombinacje alpejskie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności