Skocz do zawartości

Płatność z góry czy dołu ?

INOMan

Płatność z góry a płatność z dołu za wpis do katalogu  

26 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wolisz płacić za rozpatrzenie wpisu z góry czy z dołu ?

• Płatność z góry jest lepsza nawet jeżeli wpis może nie być zaakceptowany.
      12
    • Płatność z dołu jest lepsza, po informacji że wpis będzie zaakceptowany
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Prowadzę, chyba jedyny (?) katalog gdzie płatność jest z dołu.... ale nie do końca wiem czy to jest na pewno to czego oczekują dodający.

Proszę o odpowiedź w ankiecie tych osób które bardziej dodają do katalogów niż je prowadzą.

Nie chodzi mi o opinie właścicieli katalogów, więc jeżeli masz katalog to odpowiadając na ankietę na chwile o tym zapomnij ;-)

...i chciałem żeby darmowy pozostał, jedynak przez dosłownie kilka stronek typu "filmy online" katalog dostał bana od adsense (na szczęście nie całe konto) :(

Jak się odrobię z projektami dla klientów to postawie znowu jakiś darmowy katalog (z trochę ostrzejszą selekcją) :P

Natomiast informacja o tym, że jest płatny jest już na wstępnym etapie dodawania strony.

Płatność z dołu jest lepsza dla konsumenta, ale jeśli liczysz na mniejsza ilość spamu przez to, to raczej się przeliczysz :P

Kotwica Kołobrzeg - jedyna racjonalna strona Kotwicy

Tworzenie stron www, pozycjonowanie - Kołobrzeg - Najlepsze usługi webmasterskie oraz SEO za najniższe ceny

Darmowy Katalog SEO - moderacja w 12 godzin

Przede wszystkim płatność z dołu to kupowanie linków a to jest niezgodne z wytycznymi Google.

Widzę że cały czas wiele osób nie rozumie idei płatności w katalogu.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Ja niestety jestem tylko "konsumentem" katalogów :P ale zdanie swoje powiem. Koledzy mają racje. Mam świadomość kiedy strona którą dodaję jest dobra a kiedy "może się uda"...

Dlatego wolę zapłacić niewielką kwotę dodając do dobrego katalogu gdzie z doświadczenia wiem że wpis szybko się indexuje, niż pisać (bo niestety wpisy klepię ręcznie) kilka minut i dodać do katalogu za darmo a potem czekać, czekać i czekać.

Oczywiście w przypadku Twojego nie jest tak do końca bo widzę że jest wartościowy.

Tym bardziej szanuj się i bierz kasę.

Ktoś kto dodaje ścierwo powinien się liczyć z utratą kasy za rozpatrzenie wpisu. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku bo mam już na swojej czarnej liście kilka płatnych katalogów co to miesiącami strony nie dodają - a nie ma nawet info o jej odrzuceniu. No i człowiek już całe 3-4 zł do tyłu :(

A kiedy takich zbierze się 10 to już trochę szkoda bo średniej klasy wódkę by kupił :)

Reasumując - popieram płatność z góry.

Swoją drogą efekt osiągnięty :) - Twój katalog dodany już do listy ulubionych i niebawem zasilą go i moje serwisy.

Pozdrawiam

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

No dobra.... powoli mnie zaczynacie przekonywać do wprowadzenia płatności z góry.

Jednak nie zgadzam się z generałem, że jedno zaprzecza drugiemu i jest to niezgodne z wytycznymi google - wyraźnie piszę w regulaminie i drugim etapie dodawania do katalogu, że opłata jest za rozpatrzenie wpisu.

płatnośc z dołu- wiecie ile czasu będzieci emusieli poświęcić na obsługę katalogu ? przeczytać,wysłac mejla, nadzorować czy wpłacił,zaakceptować, poprawić ewentualnie ...

przepraszam ale to skórka za wyprawke- przy takiej akcji wpis powinien kosztował 10-20 zł żeby opłacało się tak moderować katalog.

jescze raz mowie: przemyślcie i porównajcie ścieżkę mdoeracji przy płatności z góry i dołu ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zgred - to akurat nie problem przy automatyzacji, żadnych maili nie wysyłam ręcznie i cały proces jest najczęściej nawet bez logowania do panelu.

To jest tylko jedno wejście więcej dla klienta - aby dokonać płatności.

Edit:

natomiast nie widzę specjalnie, żeby to było doceniane przez dodających wręcz jest tak, że ludzie zgłaszają a później co 4ty tylko płaci, mimo ze system co 3 dni wysyła powiadomienia - w kolejce mam już prawie 200 stron zaakceptowanych ale nie zapłaconych, to dość wkurzające więc prawdopodobnie za jakiś czas przestawie się na płatność z góry :)

Jeżeli chcesz uniknąć maili typu, dlaczego odrzuciłeś mój wpis itd. to wstaw po prostu koszt smsa 0,61 lub 1,23 i myślę że nikomu nie będzie aż tak zależało, żeby kłócić się o złotówkę, widzę także że trochę znasz się na tworzeniu stron, więc stwórz dodatkową stronę po kliknięciu "Zgłaszam serwis" z jakimś monitem "Czy na pewno dodałeś unikalny opis, i twoja strona nie łamie regulaminu?" I wtedy nikt nie będzie miał ci prawa niczego zarzucić.

Kompleksowe usługi SEO Pozycjonusz.pl

logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności