Skocz do zawartości

Spam na Wordpressie

Kinger

Rekomendowane odpowiedzi

... męczy mnie KLAMKA13303 - spamer, który jakimś cudem publikuje wpisy na niektórych moich blogach (Wordpress) bez koniecznej moderacji. Nie tylko ja mam ten problem - wystarczy wpisać w Google "KLAMKA13303 wordpress spam". Dodam, że mam najnowszego WP (3.1).

Czy wy też macie jakieś problemy ze słynną klamką na swoich wordpressach? Jak sobie z takimi delikwentami radzić?

gdzieś zaginęła...

kolega spamer dobry jest, cytaty z zagranicznego bloga:

This user registers with the email wordek303@o2.pl and the user name “KLAMKA13303” with the role of a contributor and gains further access to the site using which it publishes the post directly without the permission of the publisher.

I found that there are more than 300k blogs that have been infected in the last 24 hours.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

... męczy mnie KLAMKA13303 - spamer, który jakimś cudem publikuje wpisy na niektórych moich blogach (Wordpress) bez koniecznej moderacji. Nie tylko ja mam ten problem - wystarczy wpisać w Google "KLAMKA13303 wordpress spam". Dodam, że mam najnowszego WP (3.1).

Czy wy też macie jakieś problemy ze słynną klamką na swoich wordpressach? Jak sobie z takimi delikwentami radzić?

Ja sobie poradziłem w taki sposób, że zmieniłem mu hasło i adres mailowy. Przynajmniej na razie mam spokój, choć kto wie, może klamka wróci do mnie w jakimś nowym wcieleniu.

Swoją drogą, ciekawe jak on/ona to robi. Łamanie zabezpieczeń jest przegięciem, ale w przypadku opuszczonych, a jednocześnie dobrze zaindeksowanych precli, to całkiem sprytne. A właścicielowi takiego bloga w sumie i tak jest wszystko jedno.

dawstaw nie zrozumial w czym problem, ale jego pomysl jest dobry. Trzeba dodac captche lub najlepiej jakies losowe pytanie przy formularzu rejestracji do WP, wtedy na pewno sie nie zarejestruje i majac setki tysiecy innych WP odpusci ten jeden :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności