Skocz do zawartości

AdSene zarobki

Darek88

Rekomendowane odpowiedzi

Mając 100 odwiedzin dziennie na 1 przelew będziesz musiał poczekać około roku. Google wysyła pierwsze pieniądze jak uzbierasz 70 euro. Myślę że możesz liczyć na zarobki około 5 - 8 euro na miesiąc przy 100 wejściach.

Oczywiście zawsze można dla celów hobbystycznych prowadzić stronkę lub naukowych tzn. najlepiej na swoim się uczyć.

JacekS

Na 100 odwiedzinach nie zarobisz (no może z 0,5€ w dobrym dniu), ale warto od czegoś zacząć. Ja pierwszą swoją stronę stawiałem na darmowym hostingu i po tygodniu wyczerpałem limit CPU, nie miałem backupa i były jajca :D Dało mi to jedną rzecz: znalazłem pewną tematykę, gdzie wiedziałem, że niebawem będą tysiące odwiedzin, no i założyłem drugą stronę, która po miesiącu generowała ponad 3tys uu i nawet 15k wyświetleń dziennie ;) Niestety tego sukcesu nie powtórzyłem, ale na tamtej stronie nauczyłem się gdzie umieszczać reklamy, w co ludzie częściej klikają. Zauważyłem, że przed kilka miesięcy straciłem kilka tys zł, wyłącznie przez złe dopasowanie reklam.

Tak więc na razie się ucz, rozwijaj stronę, dodawaj do katalogów, precli, szukaj innych dziur tematycznych o których nie ma jeszcze konkurencji (albo jest słaba).

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Tak właśnie trzeba szukać możliwości rozpropagowania swojej strony. Moja była dwa razy w miesięczniku CHIP, dwa razy na płycie w miesięczniku INTERNET, kiedyś wikipedia podawała ją jako źródło danych (później linka mi zdjęli) i była w PC WORD jako strona dnia. Do tego różnorakie publikacje nawet naukowe i do tego w języku niemieckim, no i inne.

Czasami można znaleźć miejsca gdzie za darmo totalnie wypromują twoje wypociny w takim stopniu że nigdy byś się tego nie spodziewał.

JacekS

TAK dokładnie 100 wejść dziennie (przepraszam za błąd) ale to moim zdaniem niczego nie zmienia. 100 wejść DZIENNIE to nie daje prawie żadnej szansy na pieniądze. Oczywiście od czegoś trzeba zacząć, lepiej od 100 niż od 0. Jednak 100 wejść to tak jak pisałem jedna wypłata na cały rok w wysokości 70 euro co daje na miesiąc 5 euro co daje na jeden dzień 0.19 euro co daje na godzinę zarobek w wysokości 0.008 euro, za takie pieniądze chyba nikt by nie wykonywał żadnej pracy ^_^

Piszę nie po to aby Ciebie zniechęcić tylko po to abyś miał świadomość rzeczywistości. Jednak prowadzenie swojego serwisu nie musi być wymuszone tylko i wyłącznie zarobkiem na adsense. Zawsze taki serwis możesz dopisać do swojego CV, czy tak jak już pisałem prowadzić jako hobby. Pamiętaj też że jeśli będzie to strona wartościowa to ktoś "ważny" może się zainteresować Twoją osobą i np. zaproponować ciekawą pracę, uwierz to już jest rzeczywistość.

JacekS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności