Skocz do zawartości

AdSene zarobki

Darek88

Rekomendowane odpowiedzi

Stronę trzeba rozpropagować dobrze ją pozycjonując, tylko to zapewni ruch. Linki w gazetach, płytach to działanie bardzo krótkotrwałe, a wysoka pozycja w wyszukiwarkach długotrwała (chyba że zbyt agresywnie się ją pozycjonuje, wtedy efekt jest znany ^_^ ). Tak jak pisali poprzednicy przy 100 wizytach to na pierwszą wypłatę trzeba będzie czekać długo.

Podsumowując moja recepta - to organiczne spokojne pozycjonowanie strony + stworzenie nowej strony (nowych stron) o podobnych tematykach, ale różniących się merytorycznie od tej pierwszej lub najlepiej stworzenie strony (stron) o zupełnie innej tematyce. Zróżnicowanie stron o różnych tematykach w okresach słabych stawek dla jednej tematyki daje cień nadziei, że inna (inne) tematyka w tym samym okresie nie będzie "dołować".

Co do linków w gazetach on-line to miałem dwa na CHIP przez wiele lat pod dużymi artykułami i dawało mi to pr 4 jak zdjęli te strony (CHIP) bo były już bardzo wiekowe to pr spadł od razu na pr 3 tak więc link linkowi w gazetach nierówny, moje były bardzo wartościowe, teraz zostało mi z nich wersje drukowane ^_^ na pamiątkę.

A moja rada jest taka że warto mieć swoje www i czasami zajrzeć na nie, nawet jeśli Google nie będzie dawać kasy za reklamy. Co oczywiście nie oznacza że nigdy nie będzie dawać kto wie jak się rozwinie serwis, tego ja na pewno nie powiem. Oczywiście trudno jest rywalizować z wyspecjalizowanymi firmami działającymi na rynku, z kolosami zatrudniającymi setki osób i piszącymi ciekawe codzienne teksty, mającymi pieniądze na ciekawe konkury, na nagrody dla użytkowników a nawet organizującymi dla nich wyjazdy, ogniska grile. Tak więc rynek jest jak każdy inny zapełniony przez kolosów no i można co najwyżej szukać tutaj furki dla siebie. Jak myślisz gdzie pójdzie użytkownik Internetu? Tam gdzie jest ciekawiej czyli na strony duże mające olbrzymi kapitał. Po tym tekście który mam nadzieje trochę naświetla rzeczywistość życzę abyś się nie poddawał i robił to co lubisz, jeśli masz się zmuszać dla marnego zarobku z google to nie warto.

JacekS

A moim zdaniem warto zacząć nawet przy tych 100 odwiedzinach.

Stronę i tak prowadzisz, więc poza chwilą poświęconą na wstawienie jednostek nic nie tracisz.

Początkowo może zarobki nie będą jakieś imponujące, ale serwer i domena może się zwrócą. Jak będziesz miał więcej czasu to zawsze możesz zająć się adsense na serio i zacząć rozwijać strony. Będziesz wtedy miał już podstawowe pojęcie o adsense i będzie Ci łatwiej.

Ja też jestem za tym aby prowadzić stronę, jak najbardziej i daleki jestem od zniechęcania. Sam od 10 lat prowadzę i co jakiś czas mnie nachodzi aby przy niej dłużej posiedzieć, to świetna sprawa i polecam jak najbardziej. Ale pytanie dokładnie było czy da się na tym zarobić z adsense przy 100 wejściach na dzień i tutaj na obecną chwilę to nie. A najlepiej jak już masz stronę to dodaj reklamy io sam zobaczysz ;) a jeszcze lepiej jak byś dodał i powiedzmy za 60 dni nam napisał jak to wygląda u Ciebie. A może za te 60 dni było by już 200 wejść dziennie ?? Któż to wie.

JacekS

Jasne że nic do stracenia a dużo do zyskania :) ja dzięki swojej stronie zostałem zauważony przez dużą jak na owe czasy firmę sprzedającą komputery i przez jakieś 7 lat w niej pracowałem :) a za serwer od 10 lat płaci firma której reklamę (malutką) umieściłem. POWODZENIA :D

JacekS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności