Skocz do zawartości

smart pricing a wyszukiwarka google

tomierc

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli mam rozumieć tak że smart pricing nie pojawia się wtedy gdy mam powiedzmy 10 000 wyświetleń strony a 100 kliknięć w reklamy,

ale tylko wtedy gdy ktoś co klika w reklamę ucieka z strony reklamy szybko nie korzystając z strony do której prowadziła reklama?

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Testowałem bardzo wiele ile się dało z adsense. Czasami widziałem zarobek powiedzmy 2 a potem 1,95 gdy nie było więcej klików - to taka nie wyjaśniona ciekawostka. Dzięki za dowiedź

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

To w praktyce jak jakieś konto ma smart pricing to znaczy, że koszt klika jest sztucznie obniżany przez Google? trochę to nie uczciwe wobec wydawców moim zdaniem. Nie wiem jak to tam jest z konwersją, ale raczej w różnych branżach jest bardzo różnie, a jak jest źle zrobiona reklama i źle dopasowana tematycznie to na pewno to też obniża konwersję.

Pamiętaj, że dla Google'a ważniejsi są reklamodawcy niż reklamobiorcy -- bo to reklamodawcy zostawiają u niego pieniądze.

Jeśli konwersja na jakimś koncie AdSense jest gorsza, niż średnia na innych kontach (a przecież dotyczy to nie jednego reklamodawcy, tylko raczej wielu różnych reklamodawców), to świadczy o jakości ruchu albo o złym ustawieniu reklam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności