Skocz do zawartości

Fala banów w google nadeszła?

czaysoon

Rekomendowane odpowiedzi

zgadzam sie z kulfikiem... od 2009 roku keidy straciłem 99% zaplecza staram sie mieć kilka roznych whois - na zone matke kochanke brata ciotke etc... :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja bym wrócił z powrotem do tematu ukrywania whois.

Co z tego, że ovh oferuje ukrywanie danych jak widzę, że mimo zaznaczenia ukrywania moje dane są nadal widoczne. Jak macie domeny na kontach prywatnych to jak w koszty wrzucacie ? Dla 10 domen jeszcze bym mógł przeżyć ale dla większej ilości to już spory koszt.

Co z tym fantem ?

A jak jest z ppd/premium. Tam mozna rejestrowac domeny na osoby prywatne i podawac dane do faktury inne niz przy rejestracji.

Jeśli działalność jest na mnie a załoze konto na żonę, na nia bede kupowal domeny a faktury bral na firmę (nie ma rozdzielnosci majatkowej wiec co moje to i jej), ominiemy whois.

Jak ma sie to do prawa?

O_o

Ja mam ukryte dane na serwerze w OVH i whois wyświetla:

NAZWA DOMENY: XXXXX.pl

typ abonenta: osoba fizyczna

serwery nazw: XXXX

XXXX

utworzona: 2009.10.02 11:11:45

ostatnia modyfikacja: 2010.09.02 13:24:32

opcja: brak

ABONENT: dane niedostępne

REJESTRATOR:

OVH

2 Rue Kellermann

59100 Roubaix

Francja/France

+48.71 7860700

pomoc@ovh.pl

Na Premium.pl mam tak:

NAZWA DOMENY: XXXX

typ abonenta: osoba fizyczna

serwery nazw: XXXX

XXXX

utworzona: 2011.01.07 21:09:10

ostatnia modyfikacja: 2011.02.28 00:51:15

opcja: brak

ABONENT: dane niedostępne

REJESTRATOR:

Premium.pl Przemysław Bojczuk Sp. k.

Domaniewska 37

02-672 Warszawa

tel.: +48.801066444

e-mail: pomoc@premium.pl

Google może zdobyć jakoś więcej informacji?

Klik - najlepszy Program Partnerski na ruch warezowy.

Klik - profesjonalne teksty na precle, zaplecza, synonimy i inne.

Masz domeny na osobę prywatną - tam z automatu są dane ukrywane - jeśli nie, możesz żądać ich ukrycia.

Problem jest w domenach na firmę. Dane są wtedy widoczne i nie można ich ukryć. Mając dużo domen w stajni trzeba koszty ich utrzymania wrzucać w koszty prowadzenia firmy. Ale wtedy jesteśmy na talerzu G.

prowadząć jednosobową działalnośc gospodarczą chyba mogę rejestrowac domeny jako osoba fizyczna?

ale praktycznie nie jest do końca pewne czy możesz je wrzucac w koszta :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności