Skocz do zawartości

Fala banów w google nadeszła?

czaysoon

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

w az domeny mam rejestrowane tak jak na obrazku, jestem tylko technicznym od domeny, dostaje fakturę wiec jest ok, tylko czy po technicznym google też może się doczepić?

kolejna kwestia to koszt domen, w moim przypadku stanowią one 80% wszystkich kosztów, rejestrowanie na inne osoby odpada, gdyż co będę miał w kosztach? rozumiem jak ktoś rejestruje 20 domen miesięcznie, to może kombinować, ale przy 2000 domen/miesiąc to sobie tego nie wyobrażam

whois.jpg

prowadząć jednosobową działalnośc gospodarczą chyba mogę rejestrowac domeny jako osoba fizyczna?

W Masternet robie to tak mam główne konto założone na firmę plus kilku abonentów.

Domeny rejestruje na tych abonentów (nie firmę), a fakture dostaje na dane firmowe...

Wedlug mnie google zajelo sie toba od podszewki ze wgledu na zaplecze i pozycjonowanie, jestes dla nich przy tylu domenach intruzem, zagrozeniem - i jestem przekonany ze nie jest to wina stron ich zawartosci, linkow itp., ostatnio spotkalem sie z podobnym temtem na anglojezycznym forum tylko kolo mial powyzej 3tys domen... to wlasnie jest to ryzyko w tej branzy, wpolczuje (kto rejestruje w az domeny? no chyba ze masz tam duze znizki, wtyki ;)

@wyciorex - Chociażby AZ.pl jest wprost idealny do rejestracji pod SEO

Każda domena ma unikalny ID Rejestranta, istnieje możliwość ukrywania danych dla .pl i .net/.org/.com

Faktury za doładowanie panelu dostajesz na firmę, rejestrujesz jako fizyczna.

Przy 200+ domenach ( nawet regionalnych ) ceny za przedłużenia są atrakcyjne

Czy ja dobrze widze, na obecna chwile żaden serwis whois nie prezentuje właśnie ID (registrant's

handle) ?

NASK przestał ujawniać te dane. Kiedyś ppd.pl miało coś takiego jak generator random ID. Jak zlikwidowali ppd i utworzyli premium.pl to pytałem się ich gdzie zniknęła opcja random ID. Odpowiedzieli że z początkiem roku NASK nie ujawnia ID we whois.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności