Skocz do zawartości

Algorytm Panda sieje popłoch wśród pozycjonerów?

rokko

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
W polsce panda na razie nie wdrożona, na rynku USA ponoc już sie sypie seo...

@zgredku bardzo szanuję Twoją wiedzę ale już jakiś staż na tym forum sobie wyrobiłem

już czwarty raz słyszę o "zmianie algorytmu która puści wszystkich forumowiczów z torbami ;)"...

Można więcej szczegółów o co chodzi z tym algo ? :brawa:

PS 4 lata czekałem aż znów przeczytam "nowy algo który sypie seo" a ja się zaśmieje ;)) i będę pracować dalej.

Pamiętam jak za pierwszym razem bodajże 3 lata temu ktoś coś takiego napisał to chyba poszłem się napić i chodziłem wkurzony cały tydzień, przecież moje MFA miały przestać generować dochód a klienci mieli przestać wynajmować punkty przez wylot z serpów.

I co? Niektórzy do dziś wynajmują u mnie punkty i płaczu nie ma :).

Pozdrawiam Tomek

Widzę że nieźle dyskusja się rozwinęła. Widziałem też na zagranicznych forach trochę informacji na ten temat i jakoś nikt nie panikuje. Może jednak nie będzie tak źle... zobaczymy wkrótce ponieważ Panda jeszcze w PL nie grasuje jak już wspominano wcześniej.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Według mnie to google tylko zrobiło zamieszanie żeby wystraszyć przed tworzeniem kolejnych takich stron. Niby jak algorytm ma stwierdzić czy treść jest warta uwagi czy nie? Przecież to jest algorytm, a nie człowiek chyba, ze zatrudnią kilka tysięcy ludzi...

admin.banner.jpg

W Polsce Google poinformuje o nowym algorytmie mniej więcej miesiąc po jego wdrożeniu. Więc raczej spodziewałbym się niedługo zmian.

Czytałem jednego bloga na temat zmian i jedne z wniosków tej zmiany to, że w grupie wygranych znajdują się strony z mniejszą ilością reklam i ładniejsze. Jak będzie w rzeczywistości na naszym podwórku to się okaże.

A tak w ogóle poza konkursem - dlaczego w USA nazywają to Farmer a u nas Panda ?

@wyciorex

No to bardzo ciekawe jak google rozpoznaje strony z mniejszą ilością reklam. A już rewelacją algorytmu będzie premiowanie strony ładniejszych.

Pozdrawiam,

B.

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

Może brzmi to śmiesznie ale jak przeanalizujesz przykłady największych przegranych i wygranych to okaże się, że wygranymi są jednak te strony ładniejsze jakkolwiek śmiesznie to brzmi.

A co do :

Panda w PL nie jest wdrożona, info od Kaspara.

Kaspar to pracownik Google a nie Twój kolega z podwórka. Mówi co musi mówić zgodnie z polityką firmy i tyle.

No to bardzo ciekawe jak google rozpoznaje strony z mniejszą ilością reklam.

Jeżeli dodatkiem do firefoxa możesz się pozbyć reklam to jak myślisz jaką trudność sprawia Google wyszukanie reklam na stronie.

...

Może brzmi to śmiesznie ale jak przeanalizujesz przykłady największych przegranych i wygranych to okaże się, że wygranymi są jednak te strony ładniejsze jakkolwiek śmiesznie to brzmi.

Przyczyna takiej prawidłowości leży raczej w tym, że z reguły "ładna" strona oznacza większy budżet, więc można założyć, że właściciel takiej więcej inwestuje również w pozycjonowanie. Wątpię, żeby boty rozpoznawały, czy strona jest ładna czy nie, tym bardziej że jest to również uzależnione od subiektywnego odczucia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności