Skocz do zawartości

Aktualizacja treści strony - spadki

nikel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki problem, z którym walcze już troche, mianowicie za każdym razem gdy zaktualizuje treść na stronie to zauważam spadek na jakiś czas o kilka pozycji. Winny jest kanał rss- krótkie skróty z artykułów (ustawione są na noindex), które umieściłem na stronie głównej, stanowią jakieś 50% kontentu. wychodzi na to że taki układ strony nie sprzyja pozycjonowaniu... pytanie, jak to jest na podobnych stronach, jak sobie radzicie z czymś takim, czy tez zauważyliście podobne wahania?

Nowoczesna kwiaciarnia internetowa - kwiaty na każdą okazje!

Praca za granicą Praca w Niemczech Praca w Unii Europejskiej Praca w Norwegii

Zawsze jak coś korygujesz (zmieniasz treść układ strony) co robot google może w swoim algorytmie potraktować jako dziwną zmianę spowoduje małe zarotowanie w SERP-ach. Im bardziej wartościową stronę , dłuższy staż i więcej fajnych linków będziesz mieć tym większa pewnosć ze strona po spadku wróci na swoje pozycje a nawet podniesie się do góry na interesującą Ciebie frazę :)

Pozdrawiam Tomek.

Zauważyłem, że po dodaniu nowej podstrony lekko moja stronka spada. Co ciekawe, jest niżej tylko do momentu zaindeksowania nowej podstrony przez G. Sprawdzam w google webmasters tools i wydaje się, że jest pewna prawidłowość (odnośnie gwt): niezaindeksowana aktualizacja = niżej w SERPach, zaindeksowana = wracamy na swoje lub w górę.

Dla wszystkich, którzy wiedzą, co to są Góry! Nówka nierdzewka i w dodatku całkiem darmowy Katalog Stron Internetowych - zapraszam do dodania się ;)

hmm.. masz racje, coś w tym jest, ciekawi mnie jak to jest na innych stronach newsowych, bo wychodzi na to że jest to żmudne do wypozycjonowania i bez dużej ilości linków, jak napisał tomek_25 strona będzie skakała...

Nowoczesna kwiaciarnia internetowa - kwiaty na każdą okazje!

Praca za granicą Praca w Niemczech Praca w Unii Europejskiej Praca w Norwegii

Z tego co czytam to należy wnioskować że dokładanie nowych podstron w stronce opartej na html raczej się nie opłaci?

Chociaż faktycznie - ja po przebudowie spadłem o kilka pozycji i zostałem na nich. Czyli chyba aktualizacja poszła w złym kierunku?

Szkoda po myślałem że systematyczna rozbudowa contentu to coś bardziej wartościowego niż "namiętne linkowanie", a jak widać lipa.

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności