Skocz do zawartości

Reklama w artykułach

tomierc

Rekomendowane odpowiedzi

He, mam pytanie jak to jest czy można mieć reklamy tuż za tekstem artykułu na jakiś temat czy trzeba reklamę odciąć jakąś linią?

Przykład tersć sfsf dfsfsdfs

[Reklamy Google] pod artykułem

Jakie jest wasze zdanie? Bo nie wiem czy mam to wyraźnie oddzielać czy nie trzeba robić jakiś bardzo wyrażnych oddzieleń - jest to pod artykułem box duży kwadrat.

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Sam Adsense przysyła czasami porady optymalizacyjne i jedną z takich rad (zazwyczaj skutecznych) jest zintegrowanie jednostek reklam z treścią strony lub elementami nawigacyjnymi, czyli kolor tytułu i URL reklam taki sam jak kolor linków strony, obramowanie i tło reklam jak obramowanie diva / pola ramki czyli brak obramowania :) i wreszcie tekst reklamy jak tekst diva / pola ramki. Nie ma oczywiście złotego środka, trzeba testować również inne rozwiązania (co najmniej tydzień) i analizować co generuje większą ilość kliknięć.

Ja osobiście stosuję prawie wyłącznie reklamę w artykułach (wpisach na blogu) i jedyne, co staram się wyeliminować, to umieszczanie reklam obok obrazków oraz umieszczanie linków bardzo blisko pól reklamowych. No i zachowuję co najmniej 10 pikseli odstępu między tekstem a jednostką, zarówno w pionie, jak i w poziomie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności