Skocz do zawartości

Przekierowanie 301

mariacallas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jakiś czas temu przeniosłem swój sklep na inną domenę ( ponad rok temu). Zrobiłem przekierowanie 301. Zadziałało i do tej pory działa poprawnie. Niestety na nowej domenie nie potrafię się wypozycjonować. Stara okazała się lepsza. Teraz chcę zdjąć przekierowanie i działać na dwóch domenach tylko nie wiem jak to zrobić, żeby działały obydwie. Czy w google analitics mam dodać kolejny profil czy też dodać go do domeny teraz będącej główną to znaczy tą na którą następuje przekierowanie. I jaki kod śledzenia stosować? A może po prostu wrócić do starej domeny całkowicie? Tylko tak jak wtedy jakoś działała to teraz nie wiem jak to będzie. Proszę pomóżcie mi podjąć decyzję.

jeżeli w obu bedzie ten sam asortyment i treśc to oba serwisy długo nie pożyją.

na upartego można wrócić do starej domeny a z nowej zrobic 301 na starą - czyli odwrócić przekeirowanie

Problemem jest: czemu zrobiłes 301 ? był filtr ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

piszesz, że przekierowanie "zadziałało" a później, że nie możesz wypozycjonować-o co chodzi?

przecież jeśli pozycje przeszły ze starej na nową domenę to nie powinna być problemu

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Nie nie było filtru.Tak mi doradzono. Żałuję ale stało się. Teraz chciałbym coś z tym zrobić. Asortyment w obydwu sklepach jest ten sam a przykładem gorszego pozycjonowania jest chociażby to że w starym sklepie google "widział" bez problemu dużo towaru który mam tylko ja a w nowej do tej pory nie może "zobaczyć".

Z mojego doświadczenia wynika, że nowa domena po takim przekierowaniu potrzebuje kilku miesięcy 5-7 aby nabrać pełnej mocy po przekierowaniu jednej dużej witryny na kolejną, przy założeniu, że nie wspomagamy jej zbyt intensywnie. Teraz najrozsądniejsze wydaje się obranie jednego konkretnego kierunku działania, oraz wdrożenie działań, które sprawią, że podstrony serwisu będą się lepiej indeksowały. Twój problem głównie polega na niepełnym indeksowaniu z czego wynika problem z oszacowaniem w rezultatach - na tym najlepiej się skupić.

Pozycjonowanie stron w Google :: pierwszywgoogle.pl

A masz Tomek jakieś inne sugestie w celu poprawy? Mnie się podoba odpowiedź seosos gdyż faktycznie mała ilość stron w moim sklepie jest indeksowana. Jest jakieś 20%. Nie wiem jak się do tego zabrać . A mapa witryny była zgłoszona na początku jak nastąpiło przekierowanie. Czekam na dalsze sugestie poprawy.

Po prostu musisz linkować stronę. Wtedy cały proces przejdzie o wiele sprawniej.

Linkuj na początki zarówno starą jak i nową (bardziej nową). Jak już zrobiłeś przekierowanie to się z niego nie wycofuj bo zamieszasz jeszcze bardziej.

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności