Skocz do zawartości

Nowy konkuren AdSensa

piernik

Rekomendowane odpowiedzi

wp i netsprint uruchomiły reklamy kontekstowe :hi:

https://firma.netsprint.pl/reklama/20.html

Z pobieżnej lektury wnioskuję że może być ciut lepsze od AdSensa bo wp dopasowuje reklamy również blisko znaczne treści strony a nie tylko takie których frazy kluczowa znajduja się na stronie.

Ale ciekawe jak będzie wyglądała kwestia zarobków. Jak ktoś będzie miał jakies dane to proszę o sygnał.

To mamy już trzy systemy - AdSense, OnetKontekst i Adkontekst.

Wszystko wskazuje na to że jeszcze długo będziemy zarabiać na tego typu reklamach :)

Polskie Szlaki.pl - społecznościowy portal wycieczek po Polsce

Z pobieżnej lektury wnioskuję że może być ciut lepsze od AdSensa bo wp dopasowuje reklamy również blisko znaczne treści strony a nie tylko takie których frazy kluczowa znajduja się na stronie.

jesli ta "lepszosc" bedzie sie przekladala na dobre wyniki finansowe z reklam to ok. bo co z tego, ze algorytm WP bedzie lepszy niz ten w AdSense, jesli efekty beda marne? strona to nie sciana, zarabiac (chocby na siebie) musi.

To mamy już trzy systemy - AdSense, OnetKontekst i Adkontekst.

system Onetu sobie podarowalem. nie wiem jak dziala, moze ci co korzystaja sa zadowoleni. ale mnie zniechecilo kilka rzeczy, m.in.:

1. "wycenili" mi maksymalna stawke za klik na XX sumy. ale zaraz: na podstawie czego wycenili? wygladu strony? wlasnego mniemania, ze tak bedzie dobrze? wlasnych statystyk? ba, nikt nie prosil mnie o podanie chocby podstawowych danych z zycia serwisu.

2. taka wiadomosc dostalem po 2 dniach:

Dziękujemy za przyłączenie witryny www.duchjacek.XX.pl do systemu

OnetKontekst.

i co najlepsze, wiadomosc zawiera moj unikalny onet.id :hi:

tylko czekac jakby moze pieniadze mialy wyplywac w Duchu :)

Wszystko wskazuje na to że jeszcze długo będziemy zarabiać na tego typu reklamach :)

nie rozumiem. dlaczego dlugo?

"Lubię samochody i znam się na koniach mechanicznych."

Długo, bo powstaje coraz więcej tego typu systemów i jeżeli np. Google padnie ;) lub zrezygnuje z Adsense to jest alternatywa. Chyba oczywiste.

ojej, zle odczytalem kontekst wypowiedzi Piernika. szybko czytalem, i wyszlo mi ze jeszcze duzo wody w Wisle uplynie zanim ludzie beda konkretnie zarabiac :lol:

ide sie lepiej wyspac :P

"Lubię samochody i znam się na koniach mechanicznych."

Poczytalem - fajnie sie zapowiada, ale zobaczymy w praktyce. Ja sie juz rejestnałem :P

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Rejestrować się nie rejestrowałem...

Ale wrócę do mlena i wycenienia linków. Przecież w AdSens tak samo nie wiemy ile dostajemy procent i jak to jest wyceniane.

W sumie możemy dostawać tylko 20% a na WP 50%.

Ale tak czy inaczej fakt faktem - więcej raczej można zarobić w AdSens niż wp :P

Polskie Szlaki.pl - społecznościowy portal wycieczek po Polsce

Nie podoba mi się

1. Ustalanie stawki przez WP

2. umowa na maila - więc będa równi i równiejsi ;-)

3. nie ma słowa ile trzeba zebrać kasy, żeby wypłacili

4. i w mojej działce akurat reklam tak nędznie ....

Podoba mi się

- przesyłanie pieniędzy na konto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności