Skocz do zawartości

pomoc w ustawieniu reklam na stronie

lorek88

Rekomendowane odpowiedzi

A ja się z tym nie zgodzę:

"To tak jakbyś prowadził warsztat samochodowy i rozdawał klienta ulotki do swojej konkurencji..."

Nie wszystkie reklamy odzieżowe odciągną potencjalnych klientów, co ma hurtownia do Pani która chce kupić spodenki dla syna. U mnie na stronie też pokazują się reklamy "konkurencyjne". A rozkład reklam podaje samo google na stronie:

Gdzie na moich stronach powinny się znaleźć reklamy Google?

A najbardziej konkurencyjne zawsze można zablokować.

JacekS

Ty nie wiesz o czym piszesz ;) Powiedz mi gdzie widziałeś by ktoś stosował takie praktyki?

Nie wszystkie reklamy odzieżowe odciągną potencjalnych klientów, co ma hurtownia do Pani która chce kupić spodenki dla syna. U mnie na stronie też pokazują się reklamy "konkurencyjne".

Więc po co te reklamy? Skoro ta pani nie szuka hurtowni to i tak w nie, nie kliknie. A gdy jednak kliknie przypadkiem to nam ucieka ze sklepu i w nagrodę dostajemy 5c ;)

Konkurencyjne reklamy na stronie, czy blogu tematycznym, a konkurencyjne reklamy w sklepie to dwie różne sprawy.

Co do rozmieszczenia reklam to masz rację, Google je podaje. Jednak zauważ, że każda strona jest inna.

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

odpowiadając na wasze pytania ;)

Sklep przynosi większe zyski z adsense niż ze sprzedaży ubranek-i to mnie cieszy.

W konkurencji nie pokazują się reklamy z odzieżą używaną tylko nową.

I bardziej zależy mi na klikaniu w reklamy niż ilości zamówień ponieważ ze sprzedaży nie mam dużej marży

AdSense w tym sklepie internetowym to kontrowersyjne rozwiązanie z kilku przyczyn.

Po pierwsze, odpływ potencjalnych klientów. Zarabiasz grosze tracąc użytkowników, którzy po kliknięciu w reklamę mogą do Twojego sklepu nie wrócić.

Po drugie, tu akurat te reklamy są źle dopasowane tematycznie. Dlatego chyba CTR nie jest zbyt duży.

Popatrz na to w ten sposób -- jeśli średni zysk na Twoim zamówieniu to 10 PLN i co 1 000 osoba wchodząca na Twoją stronę składa zamówienie, to zarabiasz na tym mimo wszystko lepiej, niż gdyby co 10 osoba klikała w banner za 0,02€. A tak wysoka klikalność w reklamy jest czasem bardzo trudna do osiągnięcia.

Zobacz, jak to u Ciebie wychodzi. Może lepiej byłoby jednak tych klientów, którzy są już u Ciebie w sklepie, mocniej "docisnąć", aby chętniej składali zamówienia?

Jeżeli miałabym np 5 razy tyle ubranek w sklepie co mam to by mi się opłacało.

Ale jeżeli mam 500 ubranek i jak dobrze pójdzie to sprzedam w ciągu dnia 20 ubranek z zyskiem około 30 złotych a z reklam jak jest dobry dzień mam 3x tyle to bardziej mi się opłaca reklama ;)

Kiedyś jak będę miała z 3000 na zainwestowanie w ubranka to może usunę większość reklam a na dzień dzisiejszy myślę tylko jak podwoić ctr-kiedyś miałam 2x większy

Ty nie wiesz o czym piszesz ;) Powiedz mi gdzie widziałeś by ktoś stosował takie praktyki?

tjay99 czasami pewnik wygląda całkiem inaczej niż się wydaje co zresztą nasza koleżanka wytłumaczyła, powinieneś się zastanowić co piszesz nim dasz odpowiedź.

Czasami wystarczy podać linka do pytania i pomóc tak jak oczekuje pytający, ale z drugiej strony nie dowiedzieli byśmy się jak idzie sprzedaż ubranek w necie :)

A może takim osobom nie pomagamy bo nie jest to zgodne z SEO czy jak to tam brzmi ;)

JacekS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności