Skocz do zawartości

Proszę o odpowiedź na kilka pytań

gonzo132

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam kilka pytań odnoście zaplecza. Mianowicie chciałbym zrobić zaplecze zbudowane z około 100 mini stron z której każda linkuje do 5 następnych, przy okazji będe starał się je pozycjonować pod bardzo mało "obstawione" frazy a wręcz long taile, takie po 500-1000 wyszukiwań miesięcznie po to aby przy dobrym witrze chociaż zarobiły z adsense na serwer najtańszy rocznie. I teraz moje pytania co do tego:

1. Co sądzicie o wpisach do webmini? Chce kupić automat który dodaje do 2500. Czy ma to jeszcze jakąś moc? Chce właśnie tak rozpocząć pozycjonowanie + zadbać o szybszą indeksację.

2. Jeżeli wyżej wymieniony pkt nie da mi wysokich pozycji na te bardzo proste frazy po miesiącu gdy już się zaindeksują mini strony mam zamiar wrzucić je na escat max do dalszego pozycjonowania [ jeszcze nie mam tego programu ale myślę że publiker zwracałby się bardzo długo ]. Tutaj nie ma właściwie jeszcze pytania dlatego proszę o ocenę tego "planu".

3. Każdą z mini stron planuję trochę wzmocnić jakimiś dobrym linkiem zdobytym z SeoBohatera [ o ile będzie taka potrzeba ]

Proszę o ogólną ocenę bardziej doświadczonych użytkowników, zależy mi na zapleczu ok 100 ministron + 5 serwisów tematycznych takich automatów które ściągają z kanałów rss treść + 10 blogów z około 10-20 wpisami i to wszystko będzie linkować do jednego bloga aby wybić go na pierwszą pozycję po frazę na 10tysięcy wyszukiwań lecz dosyć trudną, co sądzicie o takim zapleczu i takich rozwiązaniach oczywiście serwisy i blogi mam zamiar pozycjonować w ten sam sposób.

1. Webmini to raczej do indeksowania. Ciężko się tym wysypiskiem cokolwiek pozycjonuje.

2. Pomysł z pewnością lepszy od tego wyżej.

3. Jakim dobrym linkiem z seo bohatera? Że co... z katalogu, precla? Linkiem? Jednym linkiem?

Podsumowując: Trochę od xxxx strony się za to zabierasz.

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Dostałeś odpowiedź... Dziwną taktykę masz. Zrób te 100 stron, podlinkuj je ręcznie z dobrych katalogów, najlepiej z tych dających po kilkaset BL z wpisu. Tymi stronami linkuj kolejne... Taka prosta taktyka. Daruj sobie automaty, chyba, że chcesz tworzyć 3 poziomowe zaplecze, to to najniższe ewentualnie może być na parszywych linkach.

Zapraszam na moje strony: Blog farmaceutyczny, Apteka internetowa, Medycyna.

Witam serdecznie,

1. Jak już kolega wcześniej powiedział webmini to śmieciowe linki które umożliwiają ci tylko zaindeksowanie wąskiej ilosci (0-100 podstron)

Moc linków prawie zerowa.

2.

Jeżeli wyżej wymieniony pkt nie da mi wysokich pozycji
Nie da. ;)

Escmat max dla średnich fraz nie da ci czołówek. Skończyły się czasy Addera.

3. Mocny link z Seobohatera? Dla mnie mocny link to na indexie jakiejś strony głównej z PR3 przykładowo ;). Będzie potrzeba wzmocnić takie strony ale dziesiątkami albo setką takich "mocnych" linków :).

Usiłujesz opierdzielić tysiąc stron bez wysiłku w automat zrobić nim top jedynki wrzucić A$ i kosić kase :)

Aż tak łatwo to nie będzie :)

T.

Teraz mogę powiedzieć że dostałem odpowiedź. Dziękuje za wszystkie bardzo!

1. Mam skrypt do mini stron one same już będą po linkowane ze sobą.

2. Nie wiem do końca czy dobrze myślę jeśli chodzi o to 3 stopniowe zaplecze ale mam zamiar zrobić to tak serwis zbudowany nie na podstronach tylko ministronach który będzie linkował do 10-15 blogów które będą linkować do jednej strony.

3. Nie mam zamiaru opierdzielić 1000 podstron tylko każda strona będzie robiona ręcznie, artykuły będe pisał sam no może na początek dodam z 5-10 ministron na podstawie artelisa aby już się zaczeło coś dziać.

4. Nie licze na kokosy z adsense, tak jak mówię jakby zarobiły mini strony te 100zł rocznie na domene i tani serwer będe zadowolony. Chodzi mi o pożądne zaplecze + exit popupem zbieranie adresów na listę.

5. Automatów chce używać ponieważ nie dam rady linkować tylu stron, mam zamiar każda mini strone wrzucić na dodawarke web mini + escata [ z umiarem 1 link dziennie max ], potem linkować nimi do blogów które bede już pozycjonował seobohaterem [ chodzi o te 10-15 blogów].

Dalsze opinie bardzo mile widziane!

a moze zamiast tyle pytać o budowanie zaplecza poczytac blogi ?

planeta-seo.pl

lexy.com.pl

seo.zgred.pl

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności