Skocz do zawartości

Proszę o odpowiedź na kilka pytań

gonzo132

Rekomendowane odpowiedzi

100 linków wiadomo że nie chodziło mi z webmini tylko escata przeciez to napisałem....

Mimo wszystko spróbowałem webmini choćby z ciekawości i według twojapozycja.pl na 2 frazy podskoczyłem o 43 pozycje na inne o 15 przy dodaniu do ok 300 webmini automatem. Szału nie ma ale myślę że na proste frazy może trochę działać. Za jakiś czas napisze jak efekty

podłączam się ze swoim pytaniem o zaplecze:

czy wystarczy postawić 10 tematycznych wordpresów na różnych ip, aktualizować co powiedzmy 5 dni każdy dodając artykuł żeby stało się to wszystko dobrym zapleczem?

Oczywiście nie wspominam o zaindeksowaniu zaplecza, dodaniu go do katalogów i precli.

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Napiszę tak, 10 dobrze podlinkowanych,zaindexowanych,tematycznych,ciągle rozwijanych stron zaplecza będzie lepsze niż 100 a nawet 1000 śmieciowych, ale w zależności od frazy na jaką chcemy pozycjonować, 10 stron może nie wystarczyć. Dlatego dobrze jest przeanalizować strony konkurencji, pod każdym względem, i przyjąć że zaplecze 10 stronowe będzie podstawą, liczbą wyjściową od której zaczniemy, i nie spoczniemy w tworzeniu kolejnych elementów zaplecza, puki nie uzyskamy pozycji na której nam zależy.

Wgniotki.com - usuwanie wgnieceń bez lakierowania w krakowie.

Koledzy, czasy i standarty się zmieniły bezpowrotnie.

10 stron ani 30 lub nawet 50 już nie jest dobrym zapleczem.

dlatego że towarzysze broni mają duzo więcej stron w zapleczu.

Taki zwykły skromny na przykład użytkownik Kulfik dziś ma prawie 3 mln punktów weblink,

jesli się nie myle, z tego co niedawno przeczytałem.

on nie jest takim jedynym wyjątkowym użytkownikiem pracocholikiem.

sagittariuspl ma miliony punktów, czaysoon ma, Gielo na pweno ma, Zgred, Fikas, Gamsiu,

mnóstwo chlopaków ma miliony punktów w weblinki.

to się stało normalnym dziś , mieć pare milionow punktów weblink.

Przeliczmy z grybsza ile trzeba mieć stron dla 2-3 mln punktów weblink?

według mnie - jekieś 1,5-2 tys. domen plus subdomeny.

załóżmy że z tych 2 tys. domen - jedynie jedna czwarta jest jakościowo stosunkowo dobra.

reszta - to generowny pod punkty syf, katalogi, rss, skrypty na bazach różne piosenki precle, pseudosklepy

Liczymy - dziś żeby móc powiedzieć że masz dobre zaplecze potrzebne z 500 stron średnio jakościowych.

do tego jeszcze owszem z 1.5 tys. stron średnio słabej jakości. do tego - z 4-5 tys. generowanych stron pod punkty na subdomenach. gośc z 10 -30-50 stronami dziś wygląda jak małe dziecko z piaskownicy.

@Pawka pojechałeś ;) Mi na takie 3mln eweba wychodzi znacznie więcej niż 2tys domen+sub :)

Ale mimo wszystko te 10 stron zaplecza to jest nic, niektórzy tyle stawiają w 5min a nawet szybciej, podlinkowanie rzecz względna, jeśli się operuje takimi liczbami jak wyżej :)

Dobre zaplecze na pewno sie obroni, skala mała ale od czegoś warto zacząć...

To w takim razie wydaje mi się przerostem formy nad treścią stawianie 1000 stron zapleczowych... lepiej zapłacić jakiemuś podwykonawcy który się zna na pozycjonowaniu i z tego żyje... Przecież to są ogromne koszty. Ja wiem - nikt nie mówił, że będzie tanio.

Ale chcąc wynieść na średnią frazę stronę od czegoś trzeba zacząć. Narazie mam forum, 10 wp i przymierzam się do harvesterów punktów.

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

@Pawka napisane bardzo z sensem, należy wziąć jedynie poprawkę, że Oni jako firmy pozycjonują wiele stron klientów i tę siłę należy podzielić na >ileś< stron.

@Leszczu kombinuje zdaje się z zapleczem dla siebie pod własną stronkę i raczej nie przyjdzie się mu zmierzyć z tymi 2 milionami pkt. zaplecza konkurencji tak długo jak Oni rozkładają jego moc na wiele stron klientów którymi się "opiekują".

Jeszcze jedna ważna rzecz - nie kupuj nowych gołych domen pod zaplecze, postaraj się o domeny z historią i BL. Może zamiast wykładać kasę na dodawajki, kup exdomain i seobohatera. Wyhacz pod zaplecze domeny z BL - same wchodzą w indeks. Jest też tańszy sposób- xenu i został opisany na blogu Lexy ale wymaga trochę poświęconego czasu.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

hehe, przecież jest wlaśnie tak - firma zatrudnia podwykonawców do robienia zaplecza, plus kupuje gotowe, plus kupuje punkty.

Teoria: kiedy amator seo ( to ja jestem amator, lubie to słowo :P linkuje swoją stronke docelową haselko z zaplecza 10-20-30 stron - jeżeli ma za konkurenta zawodową seo firme z dużym zapleczem - nie ma szans - firma może zawsze przywalić 100 razy więcej linków, z róznych ip, stałe i rotacyjne.

Praktyka: na szczeście bardzo liczy się wiek linka na stronie, dlatego taki oto amator może zakisić link na marnych 30 stronach zaplecza na pare lat i za te pare lat jak te linki nabiora soczku mocy - bardzo cięzko takiego gościa potem wyprzedzić w serp - wynikach google. tak że 30 stron - niby nic nie warte, ale te same 30 stron z linkiem po kilku latach - cholernie mocne mogą się stać.

tyle że trzeba owszem te 30 stron przedłużać, czas od czasu linkować, zdobywac na nich ruch i zadbać owszem o różnorodnośc wszystkiego, cms, ip, archor i t.d.

p.s. kolryb29, tak się droczyłem, miało być prowokacynie, że niby 2 tys. domen z subdomenami daje ponad 2 mln punktów. :angry:

swoją drogą to temat na osobny topik - ciekawie było by założyć i poczytać potem - ile trzeba włożyć żeby mieć 2-3 mln punktów weblink?

Pawka: z mojego skromnego i amatorskiego doświadczenia wynika ostatnio zupełnie co innego. Do top10 (piszę o ostatnich 3 miesiącach) wchodzą domeny nowe, bez historii i często linkowane z SWLi. Fakt, występują 3-4 stare domeny, ale tylko dlatego, że są cały czas dopalane. I tu się objawia bolączka SEO dla mnie. Nie da się raz "porządnie wypozjonować" i zająć się stroną, tylko trzeba cały czas walczyć o pozycję. Podpowiedzi o wartości unikalnych tekstów na stronie też zaczynam wkładać między bajki, bo coraz wyższe pozycje zaczynają (u mnie) zdobywać strony zrobione we flashu. Mam wrażenie, że google ostatnio się pogubiło.

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności