Skocz do zawartości

Firma SEO w Inkubatorze Przedsiębiorczości

Lavense

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie, chciałam otworzyć firmę pozycjonerską pod skrzydłami Inkubatora Przedsiębiorczości. Czy są tu osoby, które maja takie firmy i korzystają z tej fundacji? Możecie mi powiedzieć czy to się opłaca, czy faktycznie płaci się te 250 zł i czy udostępniają lokal w razie potrzeby? A jak wygląda sprawa umowy, bo chciałabym z klientami rozliczać się w dwóch formach, czy można modyfikować umowy z klientami pod siebie? Byłabym wdzięczna za wszystkie opinie od osób, które prowadzą taką działalność;)

U mnie właśnie mija równo rok pod skrzydłami poznańskiego AIP. Szczerze przyznam, że na usługi SEO takie rozwiązanie nadaje się w sam raz. Płacisz te 250zł i możesz spokojnie działać. Nie miałem okazji wynajmować lokalu, ale z tego co wiem, to nie stanowi to problemu. Co do umów, to wystarczy, że Ci ją w biurze raz sprawdzą, a potem możesz swobodnie podpisywać to samo z kolejnymi klientami.

Inkubator jest pod SEO (oraz inną działalność "zdalną") idealny. Nie wiem czy tak jest wszędzie ale u mnie jest sala na spotkania, którą można wykorzystywać do spotkań z klientami (oczywiście po rezerwacji).

Lekkie konstrukcje stalowe na potrzeby budownictwa mieszkaniowego i przemysłowego - projekt, wykonanie, montaż.

AIP jest dobre - jak wspomniano - ale tylko na początek. Później każda decyzja, oczekiwanie na akceptacje i uzależnienie biegu spraw od "dyrektorów" zaczyna mocno irytować... Nie rozliczysz telefonu na firmę, wynajem biura - owszem, ale tylko na swoje prywatne nazwisko - bo AIP nie zaciąga zobowiązań okresowych.

W kwestiach prawnych - sprawdzić umowy, owszem sprawdzą ("w swoim czasie"), ale tylko pod kątem korzyści i braku ryzyka dla AIP. Prawnik nie pomoże w niczym więcej, bo prawdopodobnie jest tylko jeden na cały kraj dla wszystkich Beneficjentów - więc aby umowa była dla Ciebie korzystna i bezpieczna, to jesteś zdany tylko na siebie. Zalety pokroju "promocja firmy" czy "pomoc w pozyskaniu dofinansowania" można włożyć między bajki - na to po prostu nie licz. Z drugiej jednak strony nie ma co się dziwić, za 250zł/mc...

Pomimo tego, co napisałem - Inkubatory są naprawdę dobrym rozwiązaniem, ale dla osób, które chcą dopiero rozpocząć działalność i poczuć z lekka smak własnego biznesu. Ograniczone możliwości, ale i mniejsze ryzyko (dla osób niedoświadczonych taki "klosz" w postaci weryfikacji wszystkiego jest wielkim plusem).

;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności