Skocz do zawartości

Darmowe katalogi stron - wielkie oszustwo?

robert6

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś za spamował Google katalogami pod frazą "darmowy katalog", jeśli jest tam jakiś darmowy to jeden na 100... Wszystkie domagają się wysłania SMSa premium, tylko wtedy dodają wpis. Wypełnianie formularza z unikalnym tekstem, przepisywanie tokenów, wybieranie kategorii zabiera czasem nawet 30minut... Czy da się takie strony, gdzieś zgłosić, aby wyleciały z Google? To co się dzieje to już jest grube przegięcie i naciąganie. Widać interes jest dochodowy, ktoś naprodukował setki oszukańczych katalogów.

W dzisiejszych czasach każdy kombinuje jak może, zapewne nie tylko Tobie przeszkadza, bo mi również ale rozumiem właścicieli katalogów, bo ja też pozycjonuje na różne frazy, które nie do końca odzwierciedlają moją działalność ale człowiek robi to celowo żeby mieć więcej odwiedzin/klientów.

"Kto nie kombinuje ten nie ma ..."

Pozdrawiam,

Artur

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

...jeśli jest tam jakiś darmowy to jeden na 100...

W top100 są przynajmniej 2 moje i są całkowicie darmowe, a nie sprawdzam calego top100

Jest też kilka takich, gdzie są darmowe, ale link zwrtotny musisz dać.

Wiec przesadzasz ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Mi to wygląda na celowe działanie, ktoś chce się dorobić naciągając z premedytacją innych, mają wpisane na stronie, że to darmowy katalog, google dość często odwiedza takie strony i czyta meta tagi.

Są więksi "złodzieje" na tym świecie ;)

Ja chyba 2 razy w życiu szukałem w google frazy "darmowy katalog stron", chociażby dlatego. Są listy, rankingi, paczki, pół-automaty. Lepiej w ten sposób.

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

o to może kolega groził mi sądem mejlowo w tej sprawie ?

Niech do kolegi dotrze to, że blisko 4 lata katalog pozycjonowany był jako "darmowy" a jak wprowadzono płatności to nie spowoduję, aby nagle 40 tysięcy linkow u 40 tysiecy użytkowników nagle zostało zmienionych ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

a powiem tylko ciekawostkę - na frazę "darmowy katalog" linksor wyswietla TITLE zaindeksowany jako "darmowy" a ja to zmieniłem kilka miesięcy temu i w kodzie jest bez słowa "darmowy" ;) ... ciekawostka dla gugla ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Linksor jest katalogiem stron (który kiedyś był darmowy)

hehe, czyżbyś Zgred specjalnie z tej okazji dodał taką wzmiankę do opisu? ;)

chyba od roku tak wisi - tylko, że nikt nie czyta ;) jest to jednoznaczne określenie tego że jest płatny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności