Skocz do zawartości

Usunięcie treści a duplicate content?

Wmstr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mój freelancer piszę dla mnie artykuły, każdy artykuł zanim przekaże mi wrzuca na swojego bloga, podgląda układ tekstu itp, nie wiem do końca co to ma na celu.

Następnie przekazuje mi artykuł po czym usuwa go ze swojej strony.

Teraz moje pytanie, czy jak go usunie i google przestanie widzieć ten artykuł (nie pojawia się po wpisaniu site:) a ja go wtedy wrzucę do siebie to czy google nie potraktuje tego jak duplicate content?

Wydaje mi się, że nie powinno się tak dziać skoro już go nie widzi, ale wolę się poradzić specjalistów ;)

Z góry dziękuje za odpowiedzi,

Pozdrawiam :)

Rozumiem, że ta osoba nie publikuje takiego tekstu na tym własnym blogu, tylko korzysta z narzędzi edytorskich, które są w niego wbudowane? Nie ma wówczas żadnego zagrożenia. Jeśli jednak jest publikowany, to należy zainteresować się tym, czy blog ten jest indeksowany przez google.

Top-Tools.pl - sklep internetowy - spawarki transformatorowe MMA, inwertorowe TIG, półautomatyczne MIG, MAG, FCAW, prostowniki akumulatorowe, elektronarzędzia, przyłbice, elektrody

Jest to publikowane na blogu i właśnie te podstrony są indeksowane przez Google.

Jednak, jeżeli przed przekazaniem usuwa je ze swojej strony to one po pewnym czasie wypadną z indeksu Google i będe mógł je swobodnie skopiować do siebie bez obawy o duplicate content?

A ja bym mimo wszystko zasugerowała copywriterowi, żeby albo nie indeksował takiego bloga, albo korzystał z Worda i w nim formatował tekst ;-)

Podejrzane do wrzucanie w indeks "na chwilę". Lepiej dla Ciebie aby tego nie robił. Więc albo niech postawi nieindeksowanego bloga, dodaje nofollow (jeżeli ma to służyć dla prezentacji klientowi) lub działa lokalnie na swoim komputerze (jeśli to tylko dla jego potrzeb).

Lekkie konstrukcje stalowe na potrzeby budownictwa mieszkaniowego i przemysłowego - projekt, wykonanie, montaż.

Wystarczy zapisać post jako szkic i nie publikować go. Też nie rozumiem tego pomysłu chwilowej publikacji artykułu.

Bez przesady 2 artykuły tej samej treści w internecie to d... a nie duplicate coś tam...

Freelancer - niekoniecznie = pozycjoner - nie musi wiedzieć, że to może mały błąd w sztuce, nie doszukiwałbym się tutaj złych intencji a wręcz przeciwnie.

Tak czy inaczej jest to sięganie lewego ucha prawą ręką. Jeśli sam publikujesz artykuły to freelancer nie ma wpływu na ostateczny wygląd i formatowanie. Wystarczy mail z załącznikiem do weryfikacji tekstu.

To przecież nie grafika :)

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Postawa tego copywritera jest dość ciekawa, możliwe że nie zdaje sobie sprawy z tego co robi, a chce po prostu wyglądać "profesjonalnie" cokolwiek to znaczy :). Jeżeli pisze Tobie dobre i tanie teksty, zostań przy nim ale zmień sposób prezentacji treści - sam polecam wspólne konto na Google dokumenty :]

Producent okien i drzwi drewnianych. Nowoczesne Okna Drewniane do domu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności