Skocz do zawartości

[startup] SEOReporting

mwin

Rekomendowane odpowiedzi

SEOReporting

Chciałbym przedstawić mój bardzo prosty w obsłudze program SEOReporting. Napisałem go dla własnych potrzeb, jednak myślę, że byłby przydatny w środowisku pozycjonerów :) .

Głównym celem aplikacji jest zbieranie statystyk na temat wybranych stron internetowych (pingowanie, sprawdzanie PageRank, sprawdzanie Backlinks, sprawdzanie pozycji stron w googlach na zadane słowa kluczowe).

Zdecydowałem się na aplikację desktopową, gdyż eliminuje to żmudną pracę użytkownika związaną z wchodzeniem na stronę internetową i logowaniem się. Program jest aplikacją .exe, dzięki czemu przy starcie systemu windows może się on automatycznie uruchomić.

Funkcjonalność:

• Dodawanie dowolnej ilości stron internetowych,
  • Dodawanie dowolnej liczby słów kluczowych dla każdej strony,
  • Sprawdzanie pozycji stron w googlach dla każdego wprowadzonego słowa kluczowego,
  • Wyszukiwanie pozycji dla pojedynczej strony,
  • Hurtowe wyszukiwanie pozycji dla wszystkich stron,
  • Rejestracja w bazie danych rezultatów wyszukania (data, słowo kluczowe, pozycja),
  • Wizualizacja na wykresie pozycji każdego słowa kluczowego i jego pozycji w przedziale czasowym,
  • Możliwość wygenerowania miesięcznego raportu .xml, który m.in. zawiera:
    • Nazwę strony, dla której przeznaczony jest raport,
    • Datę wygenerowania,
    • Spis pozycji strony dla każdego słowa kluczowego w danym dniu miesiąca,
    • Na końcu podsumowanie przedstawiające częstość pozycji strony w googlach dla każdego słowa kluczowego,

[*]Możemy ustalić, do maksymalnie której pozycji w googlach chcemy wyszukiwać strony,

[*]Sprawdzanie ping, pr, bl może odbywać się automatycznie w zadanych odstępach czasowych,

[*]Analiza stron odbywa się równocześnie, wielowątkowo,

[*]Możliwość automatycznego uruchomienia aplikacji wraz ze startem systemu Windows,

[*]Program może działać w tle. Zminimalizowany jest w tray'u.

Kilka screenów:

Panel główny:

24411304.png

Historia dla słów kluczowych:

90798592.png

Wykres dla danego słowa kluczowego:

12962212.png

Wyszukiwanie pozycji stron dla ich słów kluczowych:

56980554.png

Aplikacja jest w ciągłym rozwoju :D .

Póki co nie istnieje dla niej żadna strona internetowa, dlatego zainteresowane osoby zapraszam na priv lub gg: 35049613 :D

Serdecznie pozdrawiam :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności