Skocz do zawartości

Pytanie o zaplecze i strony pozycjonowane

Leszczu

Rekomendowane odpowiedzi

Zobacz wypowiedz Remissa - wypunktowal Twoja wypowiedz. Piszesz, ze sie ze mna nie zgadzasz, ze katalogi i precle nic nie daja, a 2 zdania pozniej piszesz, ze katalogi i precle nic nie daja...

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Być może źle się wyraziłem a TY nie zrozumiałeś ale to nie oznacza od razu pisania jak to Ci się bardzo śmiać chciało bi mi się śmiać chce jak czytam że katalogowanie i preclowanie "mało co daje" bo to jest nieprawda. Wiele jeszcze można tymi metodami zrobić. Pisząc "same katalogowanie i preclowanie nic nie daje" miałem na myśli, że przy trudniejszych frazach już te metody nie odniosą tak dużego skutku jakby pewnie wielu chciało uzyskać. Ważne w tym zdaniu było słowo "same", które Ty pominąłeś a ono było najważniejsze.

Ale fakt może lepiej się śmiać niż rozumieć.

Nie bede z Toba dyskutowal, bo raz piszesz jedno, a raz cos innego. Ja wyrazilem swoj poglad na temat samego dodania strony do wszystkich katalogow i precli. Jasno to wynika z wszystkich moich postow w tym temacie. Inaczej sie nie da efektywnosci ocenic niz rozpatrujac to tylko do dodania do katalogow i precli, a nie jakis roznych sposobow linkowania. Ja nie pominalem slowa 'samo', bo caly czas tylko i wylacznie o tym pisze, a Ty cos krecisz i w jednym poscie piszesz dwie zupelnie sprzeczne opinie, przez co sa one dla mnie i jak widac dla innych smieszne.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Tak obserwuje czasami na tym forum takich pozycjonerów jak TY, którzy myślą ze jak piszą posty od 4 lat to już są najmądrzejsi.

W mojej wypowiedzi nie ma żadnego kręcenia:

dodanie strony do...... katalogow i precli malo co daje

i moja odpowiedź była prosta:

"I tutaj się nie mogę z Tobą zgodzić... " - co odnosiło się do zwrotu "mało co daje".

Ale dodałem również:

"Jednak faktem jest, że teraz same katalogowanie i preclowanie ..." z naciskiem na słowo "same" co było rozwinięciem, że katalogowanie i preclowanie samo w sobie nie da rezultatów przy trudniejszych frazach.

Ale Ty już przecież jesteś taki mądraliński, że nawet jakbym ci rozłożył te zdania na części pierwsze to i tak być dalej swoje.

I tutaj się nie mogę z Tobą zgodzić. Ostatnio katalogowałem pewną stronę i samym katalogowaniem wskoczyłem do TOP10 na mniej trudne frazy.

Jednak faktem jest, że teraz same katalogowanie i preclowanie nic nie daje. Konkurencja jest na każdą frazę duża lub nawet ogromna a miejsc wciąż na pierwszej stronie jest 10.

Wskoczyć nie sztuka, sztuka się tam przez lata utrzymać. Bez zaplecza od średnich fraz w górę tylko cudem.

Odchodzicie od tematu...

Warto skorzystać z obu rozwiązań, nie ma złotego środka jak jeden z poprzedników pisał.

Twórz zaplecze, to zawsze daje efekty (pamiętaj że najlepsze zaplecze bez linków nie jest żadnym zapleczem).

teksty w preclach i katalogach - jeśli zaplecze prezentuje jakas wartość, xr i sb TAK - ale później, niech to trochę pożyje.

wpisy w preclach i katalog - dopalić swlem - żeby wb/pić w indeks i pokazać botom że taki link istnieje

Dobrze już co nieco wiem.

Teraz tak - wiadomo, że jak zrobię sobie 10 zapleczówek, to każda nie będzie przecież na ten sam temat. Jeśli mam pozycjonować sobie frazę "stołki" powiedzmy to w jakiej tematyce radzicie się trzymać - tak z doświadczenia?

Może postawić WP o wnętrzach, następnego o poradach wnętrzarskich, kolejnego o kolorach i farbach, jakiś blog firmowy, ... pomysły się szybko kończą...

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

A dlaczegóż by nie robić 10 zapleczówek na ten sam temat?

Pierwsze 10 zrób dokładnie na temat, kolejne 10 około tematu (to oczywiście luźna propozycja :( ).

@ wnętrzach, następnego o poradach wnętrzarskich, kolejnego o kolorach i farbach, jakiś blog firmowy, ...

Tok rozumowania jak najbardziej prawidłowy :)

@ pomysły się szybko kończą...

To tylko kwestia pomysłowości (miniportal tematyczny, blog firmowy, strona firmowa, blog z poradami, tematyczna galeria zdjęć, branżowy katalog firm, branżowa tablica ogłoszeń, strona wizytówka firmy, strona "wizytówka" produktu itd).

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Wskoczyć nie sztuka, sztuka się tam przez lata utrzymać. Bez zaplecza od średnich fraz w górę tylko cudem.

Zgadzam się z Tobą ale specjalnie sprawdziłem te frazy dzisiaj i mimo, że katalogowałem je jakieś 4-5 miesięcy temu z 4 aż 3 są w TOP10 cały czas więc dlatego nie mogę zgodzić się z opinia @Carnagge. Sprawdzałem tez przyrost linków na domenę i nie widzę innych ruchów właściciela od tamtego momentu. Oczywiście zdaję sobie sprawę że takich fraz jest coraz mniej, bo coraz większa jest konkurencja ale wciąż nie można przekreślać rezultatów katalogowania i preclowania.

I to tyle w temacie.

Wartość wpisów w ogólnie dostępnych preclach jak i katalogach jest w tej chwili naprawdę mizerna.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Wartość wpisów w ogólnie dostępnych preclach jak i katalogach jest w tej chwili naprawdę mizerna.

Pozdrawiam,

Mariusz

W większości to wina wymogu oryginalności i lenistwa, szkoda czasu i kasy na dodanie 500 dobrych unikalnych wpisów, za dużo ceregieli w porównaniu z mocą jaką dają katalogi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności