Skocz do zawartości

Adsense a emerytura

fanta001

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem czytałem (być może niedokładnie) i nie znalazłem odpowiedzi na pytanie:

Chcę uruchomić adsense. Ma być zarejestrowane na osobę, która jest na emeryturze. Co w takim wypadku należy robić co miesiąc jeżeli chodzi o skarbówkę. Nie wiem czy dobrze doczytałem ale działalności nie trzeba mieć w takim wypadku? Wystarczy po prostu co miesiąc jakiś PIT wypełnić tak i oddać podatek?

Jeżeli szukasz ubranek niemowlęcych znajdziesz je w sklepie https://lencia.pl

Więc powiedz tej osobie niech zapyta kolegów, koleżanek co zrobić kiedy się dorabia gdzieś na boku, żeby legalnie odprowadzić podatek.

Lub jeśli nie chcesz zawracać głowy tej osobie to po prostu zasięgnij porady w samym US. Lub też u jakiejś księgowej jeśli masz na czekoladę lub kawę.

Jeśli chodzi o Adsense to kwota jest zwolniona z podatku w przypadku działalności gospodarczej, na osoby fizyczne jest chyba ta sama ulga, ale trzeba ją wykazać ponieważ podatek dochodowy to już jest inna piłka, i jeśli łączny dochód tej osoby przekracza jakąś kwotę w ciągu roku to trzeba zapłacić podatek dochodowy. Są to niewielkie kwoty i zapewne można je odzyskać w picie rocznym. No bo w przypadku samej emerytury PIT nie jest obowiązkowy, ale jeśli są jakieś dorabiania na boczku to trzeba je wykazać w picie w przychodach nieudokumentowanych, innych przychodach

Nie jestem pewien wszystkich żeczy co Ci napisałem, zatem to może trochę Ci tylko przybliżyć temat, jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi a ty na pewno zasięgnij porady w US lub księgowości bo nie dam sobie ręki uciąć

Pozdrawiam

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności