Skocz do zawartości

Pozycjonowane słowo - czy musi być w tytule strony ?

Zybex

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Mam pytanie odnośnie pozycjonowanego słowa. Do tej pory w dwóch moich stronach które sam pozycjonowałem z całkiem zadowalającym efektem, słowa, czy frazy które pozycjonowałem umieszczałem w tytule jak strony, jak i w opisie. Po wpisaniu tej frezy wyszukiwarka znajdowała moją stronę i pogrubiała szukane frazy które znajdowały się w tytule i opisie. Pytanie moje jest następujące. Czy mogę pozycjonować daną stronę na dane słowo, nie frazę, ale aby nie było ono zawarte ani w tytule, ani w opisie strony, czy jest szansa że wyszukiwarka tak samo wysoko zindeksuje taką stronę jak stronę w której tytule i opisie zawarł bym dane słowo ? Pozdrawiam

Moim zdaniem fraza kluczowa powinna znaleźć się w tytule a już na pewno w treści strony.

Sprawdzałem pozycjonowanie na frazę która się nie znajdowała w treści strony. Na słabą frazę byłem w TOP 10. Wydaje mi się jednak, że fraza, szczególnie ta trudna, powinna być w treści strony.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Fraza nie musi być ani w tytule ani w treści strony, pozycjonować możesz stronę na dowolne frazy.

W przypadku title, czy description, będzie to pogrubienie w wynikach wyszukiwania, przez co może w pewnym stopniu wpływać na wejścia.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Oczywiście, że nie musi. Jak jednak jest to troszkę łatwiej :)

Wyobraź sobie, że strona ma np. 350 ważnych słów kluczowych. Nie da się wszystkiego umieścić w tytule czy opisie. Wybiera się to co najistotniejsze dla strony.

Chociaż są tacy co próbują wszystko wpakować :)

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Nie jest konieczne ale posiadając słowo kluczowe w domenie masz dodatkowe "punkty" od wyszukiwarki. Dobrym przykładem jest konkurs, który był organizowany przez to forum. Pozycjonerzy rywalizowali o to kto wyżej wypozycjonuje stronę na frazę "wpolscemamymoceseo". Jak widać dwie pierwsze strony nie mają w domenie słów kluczowych co świadczy o tym, że nie muszą one być zawarte w domenie. Z drugiej strony nie wolno ich lekceważyć o czym świadczą te wszystkie domeny ze słowami kluczowymi, które wzięły udział w konkursie.

pozdrawiam

Czy mogę pozycjonować daną stronę na dane słowo, nie frazę, ale aby nie było ono zawarte ani w tytule, ani w opisie strony, czy jest szansa że wyszukiwarka tak samo wysoko zindeksuje taką stronę jak stronę w której tytule i opisie zawarł bym dane słowo ?

Możesz wypozycjonować stronę nawet na frazę, której nie ma w jej treści, ALE zawarcie pozycjonowanego słowa w title ma ogromne znaczenie dla jego pozycji. Dlatego nie wypozycjonujesz tymi samymi metodami, w tym samym czasie, na tę samą pozycję strony bez tego słowa w porównaniu do sytuacji, w której słowo to zamieścisz w tytule.

Pytanie jest z zakresu ABC pozycjonowania - polecam z własnego doświadczenia dodawać w TITLE główne słowa kluczowe - kto uważa inaczaj niech nie dodaje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności