Skocz do zawartości

Szybka analiza linków konkurencji

Bartek Damek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Co Jastrzab pijesz???

Ja tam piwo pije ;)

a tak poważnie to nie, akurat nie.

Nie mówcie, że nie zdarzają wam się frazy, gdzie na pierwszych miejscach są jakieś stronki z lichym bl, a siedzą mocno jak nie wiem.

Edit:

@Zajacgd Egzegeza:

https://cs.birdwatchingdaily.com/BRDCS/cfs-..._2D002D00_2.jpg

:);)

Żarcik ;)

Tak jak obiecałem przygotowałem jak można robić analizę za pomocą SEOSpyGlass-a.

Dzięki możliwości pobierania linków z różnych źródeł jest w stanie znaleźć ich ponad 1000.

Linki pobiera z następujących lokalizacji: Google, Google Blog Search, Google.com Mobile, Yahoo, Blekko, Dogpile, Exalead, Excite, IceRocket.com

Bada wiele czynników które wpływają na moc link: wiek domeny, PR, IP, Alexa i wiele innych.

Sama analiza jest w pełni automatyczna, wystarczy podać słowo kluczowe lub domenę, a resztę zrobi za nas program.

Tak jak pisał MaxPan analiza jest w pełni automatyczna, jednak czas przetwarzania ok 200 linków to ok 20 minut, przy domyślnych ustawieniach, jeśli zwiększymy ilość czynników pobieranych przez program to czas również się wydłuży.

Więcej na Analiza Linków Konkurencji - SEO SpyGlass

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

• 2 tygodnie później...

Witacie,

skorzystałem z oprogramowania SEO SpyGlass analizuję stronę konkurencji i próbuję wyciągnąć jakieś wnioski. Mam prośbę o wskazanie mi czym mam się kierować analizując dane wyplute przez SEO SpyGlass ? Po czym poznam, które linki są najważniejsze ? Pewnie powiecie że po link value ? Jednak strona konkurencyjna ma tylko 4-5 wpisów, które mają jakąś wartość w link value - pozostałe to wartość 0. Jak wybrać teraz te najistotniejsze ? Czy warto interesować się stronami które mają wartość 0 ?

• 3 tygodnie później...

Chciałem sprawdzić sobie BL i żadna usługa nie działa. Nie wyświetlają się na stonach do sprawdzania BL, plugin w scrapeboxie też nie wyświetla żadnych? O co chodzi? Używam proxy w SB, ale nadal nic. Wczoraj wieczorkiem spokojnie sobie sprawdzałem BL konkurencji i wyniki ładnie wyskakiwały..... Jaka może być przyczyna?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności