Skocz do zawartości

Strona fotografa

pkosciej

Rekomendowane odpowiedzi

trudny biznes ta fotografia :)

ostatnio miałem nawet ofertę pozycjonowania i powiem szczerze że gdyby człowiek zagwarantował mi określone miejsca w określony czasie to chyba bym rzucił to dziubanie w chol..... i zapłacił te kase.

Ale poza tym że przysłał stawki "mocne" to nie potrafił określić efektów.

Dziwne. Bazowa treść na stronie jest, a do zdjęć dodatkowo treść można podpiąć.

Co do wypowiedzi "guitarman" mam lekko inny pomysł, wyszukaj maksymalnie dużo fraz niszowych. Kiedyś pozycjonowałem stronę dot. wynajmu samochodów na wesela i z Klientem opracowałem ponad 100 słabych SK, efekty były znakomite - pozycjonowania (to oczywiste), ale przede wszystkim ruch na stronie znacząco wzrósł.

Nie chcesz zatrudniać firmy bo prowadzisz bloga - to oczywiste, podeślij adres strony to pomogę Ci wybrać słowa kluczowe. Publikacje wpisów Presell, Katalogowanie, Opt, możesz przeprowadzić samodzielnie.

logo-sklepu-siteseo-sklep.png
Inwestycja w pozycjonowanie otwiera drogę do wielu nowych klientów – sklep.siteseo.pl « Sklep SEO.
Fora, zaplecza i NAPy - seospot.pl « Linkowanie

Po trzecie ja nie jestem fotografem zawodowym nie byłem na żadnym ślubie ani nic w z tych rzeczy po prostu jestem tylko amatorem i prowadzę coś w podobie bloga, nie chcę wynajmować żadnej firmy do tego bo to mija się z celem robię to dla siebie, chce wypozycjonować stronę na łatwe frazy.

Chyba nie doczytałem, ale podawałeś frazy, które Cię interesują?

Też mam swojego fotobloga, który na głównej stronie nie ma za dużo tekstu, są graficzne odnośniki do wpisów i jakoś daję radę z niektórymi frazami. Przede wszystkim frazy lokalne "fotograf + nazwa miasta", "fotografie + nazwa miasta"

Jak się postarasz to możesz wyprowadzić bloga do TOP10 dla frazy "fotoblog" (ja obecnie trzymam się w pozycjach między 8 a 12) :)

Nie wiem jakie zdjęcia robisz, ale jak reportaże to możesz też liczyć na wejścia z długiego ogona dla nazw wydarzeń które fotografujesz, bo zazwyczaj do 14 dni po wydarzeniu ludzie szukają zdjęć z danej imprezy. Mój blog czasem indeksuje wpisy w kilka minut i dla nazw imprez wyskakuję od razu na czołowe pozycje.

Głodny zdjęć? Szukaj: fotografia ślubna śląsk lub fotoblog :)

A może inne tematy? Inżynieria bezpieczeństwa - blog godny polecenia!

W tej branży seo to podstawa.

Nie. W tej jak i w innych branżach liczy sie jakość wykonania ;) . Większości wydaje się, że jak kupi lustrzankę cyfrową z jakimś jasnym obiektywem i przeczyta dwa poradniki to już jest fotografikiem ;). Jak czasami przeglądam fotki ślubne to dostaję konwulsji ze śmiechu widząc te "dziwne gimnastyczne pozy" :P ...

Jeżeli zaś chodzi o samą techniczną sprawę w tym biznesie od strony www i SEO to tekst jest jak najbardziej ważny, raz że wspomaga pozycjonowanie a dwa działa marketingowo. Na stronie oprócz zdjęć powinien sie znajdować opis jak robię zdjęcia , jak sie do nich przygotowuje (wiekszość nawet nie robi planów zdjęciowych, dokumentacji planów zdjeciowych itp), jak sie ma przygotować para młoda, jak pracuje wizażystka, dział "jak to się robi od zaplecza" , przydałoby się cos na kształt "studium przypadku" z opisami dlaczego tak a nie inaczej, dlaczego w tym a nie w innym miejscu" ...

Dodatkowo informacje o samochodach , limuzynach do ślubu, fotki ciekawych miejsc, wnętrz itp

No i najważniejsza rzecz żadnego introflasha na stronie głównej bo tego nie widać w podglądzie witryny w serpach !

Oczywista oczywistość , że należy wybrać najładniejszą fotę i ja wypozycjonować :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie. W tej jak i w innych branżach liczy sie jakość wykonania

Owszem tak, ale powiem szczerze - kiedy zaczynałem to moimi klientami byli głównie znajomi, lub znajomi znajomych. Dziubanina którą uprawiam, nie bez pomocy użytkowników tego forum sprawiła że na ten rok zostały mi jedynie terminy w lipcu i końcówka września. Fakt mając znakomitą jakoś zdjęć pewnie "twoja sława sama się niesie" po klientach ale to proces długotrwały. Seo znacznie przyśpiesza proces samej reklamy na rynku -

z drugiej strony jak robisz mizerne zdjęcia nawet SEO nie pomoże ;)

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

Po pierwsze to początkującym nie jestem i podstawy mam, w zasadzie to nie wiem na jakiej podstawie zostałem tak obrażony.

Po pierwsze to nikt Cie nie obrazil, a po drugie to z pewnoscia jestes poczatkujacym, bo jakbys nie byl to bys nie zadawal takich pytan. Poza wszystkie Twoje posty wskazuja w tym temacie, ze za duzo nie wiesz. No ale przeciez nie ma w tym nic zlego ;)

Po pierwsze to masz ten slider - wez po prostu pod nim umiesc w normlany sposob kilka linijek tekstu nasyconych interesujacymi Cie frazami. To nie wplynie w zaden sposob na funkcjonalnosc strony, ani zasadniczo na estetyke. I tak na pierwszym planie bedzie sie rzucac w oczy galeria, a tekst na dole bedzie bardziej dla bota :) Mozesz tam napisac kim jestes, ile lat cykasz fotki, jakie Cie interesuja.

Druga istotna kwestia to musisz wybrac frazy na jakie chcesz sie pozycjonowac. Lepiej odpusc sobie te oblegane, zapomnij o 'fotografia' i trudniejszych w stylu 'fotografia plenerowa', bo tam sie bije biznes slubny. Najwazniejsze to wybor fraz. Musisz znalezc takie ktore dadza Ci jakis ruch, a jednoczesnie nie beda zbyt oblegane. Poszukaj sobie w Adwords keyword tool.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

A ja tylko nie rozumiem dlaczego nie chcesz na stronie umieścic tekstu.

Bardzo utrudniasz sobie sprawe. Strona może być i ładna i z tekstem w dobrym stylu. Kilka słów o sobie "Tytułem wstępu" nie zaszkodzi.

Coś ala: Jestem Mr X zajmuje się Fotografią taką i taką a w wolnych chwilach prowadze bloga o tym i o tamtym.

Moje sklepy online z sukniami slubnymi, wieczorowymi i sukienkami: Suknie Slubne i Suknie Wieczorowe Zobacz też: Portrety ze zdjęć.

ja nie potrafię w tym temacie znaleźć linka do strony....

a chętnie bym podejrzał o czym rozmawiamy. ;)

hevo - oni w jakieś kopalni grają? :) czy taka hala stylizowana?

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

Też bym chętnie zobaczył o czym toczy się dyskusja, bo można sobie gdybać :D

hevo - oni w jakieś kopalni grają? :) czy taka hala stylizowana?

Turniej odbywa się w Komorze Ważyn w Kopalni Soli w Bochni. Komora znajduje się 248 metrów pod ziemią :)

W tej branży seo to podstawa.

Nie. W tej jak i w innych branżach liczy sie jakość wykonania :) . Większości wydaje się, że jak kupi lustrzankę cyfrową z jakimś jasnym obiektywem i przeczyta dwa poradniki to już jest fotografikiem :) . Jak czasami przeglądam fotki ślubne to dostaję konwulsji ze śmiechu widząc te "dziwne gimnastyczne pozy" :) ...

Jasne , miałem na myśli fotografa który już prezentuje jakiś poziom :) zdaje sobie sprawe ,że jeśli zdjęcia wyglądają np: tak:

https://foton.kalisz.pl/forum/viewtopic.php...e854c2d8631c706

to nawet najlepsze seo nie pomoże. :)

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

Jasne , miałem na myśli fotografa który już prezentuje jakiś poziom :D zdaje sobie sprawe ,że jeśli zdjęcia wyglądają np: tak:

https://foton.kalisz.pl/forum/viewtopic.php...e854c2d8631c706

Osiągnięcie takiego poziomu zdjęć też pewnie wymaga lat praktyki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności