Skocz do zawartości

szukam dobrej firmy/kampania adwords

Robero99

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam jakiejś dobrej firmy która poprowadzi mi skutecznie kampanie adwords poradzi co warto reklamować itp., prosił bym o przesłanie stron firm które mozecie polecić

głównie chodzi mi o to aby na kampanie nie stracić nawet na samym poczatku, czy są takie firmy które poprowadzą mi jakąś próbną kampanie bez podpisywania umowy tak aby sprawdzić ich skuteczność??

kiedyś sie bawiłem w to i powiem że wychodziłem na + i to znacznie jednak traciłem na to sporo czasu oraz nie mam wiedzy na temat tego typu reklamy wiec podejżewam że też sporo traciłem na skuteczności

zostawie na wszelki wypadek gg jesli ktoś by miał propozycje współpracy i chciał by się dowiedzieć wiecej informacji gg 6031987

a korzystałeś z jego usług ?? z tego co widzę bierze jakieś 20% ciekawe czy mimo prowizji bedzie to bardziej opłacalny ruch niż abym sam sie męczył z kampanią bez specjalnej wiedzy na temat adwords??

Mar_Del widze że prowadzisz sklep internetowy, mógł byś zdradzić czy sam zajmujesz się adwords czy może korzystasz aktualnie z tej firmy??

Ja się nigdy tematem AdWords nie interesowałem więc wolałem oddać to komuś innemu. Kolegę Dominika wybraliśmy dlatego, że facet wie o czym pisze i ma wiedzę w tym temacie. Korzystałem z jednej miesięcznej kampanii, nie korzystam dalej tylko dlatego bo z organicznych mam większą konwersje niż z linków sponsorowanych. Gdybym jednak miał dalej korzystać z linków to zapewne byłby to ww. człowiek.

ciekawe czy mimo prowizji bedzie to bardziej opłacalny ruch niż abym sam sie męczył z kampanią bez specjalnej wiedzy na temat adwords

To ciekawe. Kupujesz usługę A + usługę B. To chyba normalne że może wyjść drożej, ale nie tracisz na to czasu. Nie znam tego usługodawcy, ale pamiętaj, że zlecając komuś pracę bierzesz "dwie rzeczy" i wcale nie musi być taniej (ale mimo to może być korzystniej - czas, nerwy, sprawdzone sposoby)

To prawda. To znaczy nie potrafię powiedzieć, jak dokładnie to wygląda %, ale staż konta i ilość pieniędzy do tej pory włożonych ma wpływ na koszt.

Poza tym - osoba, czy firma prowadząca wiele kampanii dysponuje informacjami, do których pojedynczy użytkownik nie ma dostępu - to też przekłada się na jakość usługi.

Wydaje mi się, że nigdy tak na 100% nie będziesz mógł być pewien, więc najlepsze wyjście to w czasie, który miałbyś poświęcić na konfigurację i dopilnowanie kampanii zarobić więcej, niż wydane 20% na usługę :)

Wyspecjalizowana agencja jest zawsze lepsza niż prowadzenie kampanii samemu.

Począwszy od poprawnego przygotowania kampanii (dopasowanie fraz do grup reklamowych, reklam do fraz) poprzez pilnowanie kampanii.

Powiem to tak: u klienta z początkowej stawki ,40 za klik zbiłem do ,15 za klik. Przy prowizji ok. 10% - 15% (w zależności od wysokości budżetu).

Opłata procentowa za prowadzenie kampanii to nie jedyna możliwość rozliczeń. W przypadku prowadzenia kampanii sprzedażowej, po pewnym czasie masz możliwość przejścia na układ "za konwersję", czyli masz stałą opłatę + bonus za konwersję. Czyli masz praktycznie opłatę za Twoją sprzedaż wygenerowaną przez Adwords.

Adwords ceni bardzo historię konta i daje to możliwość ścinania stawek. Na początku startujemy z wyższymi stawkami a potem ścinamy i ścinamy, tak żeby z założonego budżetu dziennego wymusić jak najwięcej wartościowego ruchu. :P

Co do próbnych kampanii... próbna kampania ma sens przez 3 miesiące. Krótsze mogą nie dać pełnego obrazu. Wszystko zależy od branży.

A na co masz zwrócić uwagę? Na to, żeby konto było Twoją własnością i żebyś miał do niego dostęp. A po zakończeniu współpracy żebyś miał możliwość zabrania historii konta. To bardzo duża wartość.

czytałem gdzieś ze z kont firm zajmujących się kampania adwords koszty są nawet niższe o 30% z uwagi na wieloletni staż oraz masować reklam, prawda czy to tylko mit ??

Niższy koszt nie jest spowodowany już zbudowaną historią konta. Agencja zajmująca się prowadzeniem kampanii adwords nie prowadzi kilku klientów na jednym koncie. Każdy Klient ma swoje konto.

Budujemy wtedy na danym koncie historię i obniżamy koszty. Dlaczego koszty są niższe?? Ponieważ kampanii adwords nie stawia się w 5 minut choć można. Odpowiednio przygotowana kampania to poświęcony czas i jej struktura włącznie z dopasowaniami fraz itp. Nie pisze nawet o ciągłej analizie i optymalizacji, a tym bardziej doradzenie Klientowi odnośnie strony docelowej by jej wartość również miała pozytywny wpływ na kampanie.

czytałem gdzieś ze z kont firm zajmujących się kampania adwords koszty są nawet niższe o 30% z uwagi na wieloletni staż oraz masować reklam, prawda czy to tylko mit ??

Niższy koszt nie jest spowodowany już zbudowaną historią konta. Agencja zajmująca się prowadzeniem kampanii adwords nie prowadzi kilku klientów na jednym koncie. Każdy Klient ma swoje konto.

Budujemy wtedy na danym koncie historię i obniżamy koszty. Dlaczego koszty są niższe?? Ponieważ kampanii adwords nie stawia się w 5 minut choć można. Odpowiednio przygotowana kampania to poświęcony czas i jej struktura włącznie z dopasowaniami fraz itp. Nie pisze nawet o ciągłej analizie i optymalizacji, a tym bardziej doradzenie Klientowi odnośnie strony docelowej by jej wartość również miała pozytywny wpływ na kampanie.

ok kolego dobrze by było jak bys się ze mną skontaktował chce skorzystać z Twoich usług (zapytanie wysłałem tez na stonie, wiec masz moje dane) lub na gg 6031987 wtedy bym mogł przesłać linki do stron i produktów, chciałbym też się troche poradzić

Pozdrawiam i czekam na kontakt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności