Skocz do zawartości

Gdzie "podpiac" linki?

parasitus

Rekomendowane odpowiedzi

Dostalem mozliwosc dodania paru dobrych BL i zastanawiam sie, do ktorej strony linkowac. Domena jest pozycjonowana na bardzo wiele produktow i chcialbym przeznaczyc te linki na lepsze wyniki jednego z nich w serpach. Pytanie: lepiej linkowac w takiej sytuacji do strony glownej, na ktorej internauci NIE znajda tego produktu czy bezposrednio do podstrony z produktem?

Wolalbym pozycjonowac tymi linkami strone glowna, ale boje sie, ze wyskoczy ona wtedy wyzej na fraze produktu niz podstrona z tym produktem.

W skrocie: czy linkujac do strony glownej na longtail, w serpach wyskoczy strona glowna czy podstrona, na ktorej produkt (longtail) jest reklamowany?

Dzieki!

New Discount Codes available online now.

raczej nie. a strona główna jest, jak to bywa, lepiej podlinkowana, więc link pewnie dałby więcej niż na podstronę. myślałem, że link na strronę główną wypozycjonowałby trochę podstronę z produktem, która wyskoczyłaby wyżej w serpach niż strona główna na longtail, na który ta podstrona jest pozycjonowana.

New Discount Codes available online now.

Moim zdaniem zależy ile masz produktów i ile dostępnych dobrych backlinków. Według mnie dobrze dopalona główna strona może w całości ładnie pozycjonować niezbyt mocno rozbudowany serwis. Nadmienię, że u mnie po ostatnich zmianach wysoko zaczynają wpadać nielinkowane podstrony (zamieniają miejsce głównej), więc nijako moja teza w tym przypadku się potwierdza.

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Wzmacniaj podstrony. Szczególnie jeżeli piszesz, że na głównej nie ma produktu. Google ocenia daną stronę pod względem tematyczności i dopasowuje ją. Pomyśl, jezeli strona główna jest mniej wartościowa ze wzgledu na to, że nie ma tam wartościowej tresci to jaki jest sens walic linki w stronę główną?

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności