Skocz do zawartości

Fake User na PiO :)

richti007

Linki na PiO  

138 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiego rodzaju linki powinny funkcjonowac w sygnaturach i postach na forum PiO?

• DOFOLLOW
      101
    • NOFOLLOW
      18
  2. 2. Czy zastosowanie linków nie przekazujących mocy wpłynie na wzrost wartości merytorycznej forum?

• TAK
      32
    • NIE
      87

Rekomendowane odpowiedzi

Linki generalnie mogłyby pozostać, jednak zawsze można zastosować jakieś przekierowanie w php typu redir.php?q=www.stronadocelowa.pl lub dać link "NOFOLLOW". Czasami przecież w sygnaturach można znaleźć linki do ciekawych stron, ogłoszeń, ofert sprzedaży etc. . Warto je więc w jakiejś formie zachować. Takie samo działanie można zastosować dla linków w postach.

Chyba dla ludzi zajmujących się pozycjonowaniem brak mocy z linków z sygnatury na jednym forum niczego nie zmieni a forum PiO na pewno będzie mniej zaśmiecane.

Dorzuciłem sondę... zapraszam do głosowania

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co za problem dawać rookie NOFFOLOW a starym wyjadaczom w czystej postaci...

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

Z podobnych powodów założyłem ten temat. W wielu przypadkach został on skrytykowany, również przez starszych stażem forumowiczów. A idea była jasna- wartościowe forum. Nie oznacza to jednak, że miałem rację z płatnym forum :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Jak widzisz Krzychu nigdy wszystkich nie zadowolisz. Jak widać po wyniku ankiety, ludziom zależy na linkach w sygnaturach przekazujących moc. Dziwi mnie, ze większość osób uważa, że linki NOFOLLOW w sygnaturze nie poprawią wartości merytorycznej tego forum. Widać nie przeszkadzają Wam posty typu "zgadzam się z moim poprzednikiem...". "również mam takie zdanie"... ech.

Również mam takie zdanie.... hehe :)

<koniec posta>

John I. Jerkovic w swojej książce "Wojownik SEO" delikatnie zasugerował, że przechodzenie adminów na tryb linków nofollow jest... lenistwem. Mowa tu o forach typu PiO, bez uwzględnienia skrajnych przypadków gdzie co 2 post to spam. Tu póki co takich problemów nie ma.

gdzieś zaginęła...

Dziwi mnie, ze większość osób uważa, że linki NOFOLLOW w sygnaturze nie poprawią wartości merytorycznej tego forum. Widać nie przeszkadzają Wam posty typu "zgadzam się z moim poprzednikiem...". "również mam takie zdanie"... ech.

bez urazy ale troszkę głupoty opowiadacie, takie posty są rzadkością, a jak są to zwykle lądują w koszu, tak jak wszelkie pyskówki i inne, więc moim zdaniem moderacja sobie dobrze radzi, a nofollow na forum pio to by była chyba jakaś hipokryzja...a jak ktoś przegina to go sami użytkownicy zjadą, bo tu każdy wie o co chodzi...

Paranoiczne ściganie spamu przez samych spamerów????????? no nie żartujcie :):) Równie dobrze by można było ten temat też uznać za spam heheh ;):)

Jak ktoś nagminnie by robił coś takiego, co innemu przeszkadza to napisać do administracji i mu bana już po sprawie... tu ściemę każdy rozpozna.

Generalnie ta dyskusja nie będzie prowadziła do żadnych konstruktywnych wniosków. Każdy ma swoje zdanie a linki i tak pozostaną więc nic się w tym temacie nie zmieni. Nikomu nie zazdroszczę, bo 3 linki w sygnaturze i tak niczego nie zmienią dla strony docelowej... no może da się nią wbić w top frazę typu "stylizacja włosów i paznokci pcim dolny" :).

W całej dyskusji chodziło o to, że jeżeli linki w sygnaturach miałyby parametr NOFOLLOW, Kowalski sprzedający dentki rowerowe nie zakładałby Profilu, żeby wrzucić w niego parę linków i tym samym ograniczylibyśmy sami zaśmiecanie PiO... moderatorzy mieliby mniej pracy itd.. Zostałyby generalnie tylko wartościowe linki, gdyż takich też jest sporo (sam przeglądając tematy, korzystam z ofert z sygnatur).

Moim zdaniem takie posty sztuczne się u nas wyjątkowo rzadko zdarzają w porównaniu do zwykłych forum, bo większość userów nie chce się kompromitować, jak ktoś tak robi to możliwe, że to jest jedna i ta sama osoba, a osobiście jestem przeciwnikiem "nofollowizacji" nie tylko tu ale i wszędzie . :), przypuszczam, że jak większość :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności