Skocz do zawartości

Płatne zamknięte serwisy z artykułami, blogi, precle

AdamAGP#

Rekomendowane odpowiedzi

Płatnośc online jest o tyle niebezpieczna, że każdy "bogatszy" zapłaci za dostęp i zacznie się spam.

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A może są jakieś skrypty w polskim internecie z płatnościami pod precle?

Pozwolę sobie na autoreklamę :P

Strona oficjalna: www.PremiumPAGE.pl

Demo skryptu: www.CMS.PremiumPAGE.pl

(login i hasło do panelu usera: test)

Admin: www.CMS.PremiumPAGE.pl/admin

(login i hasło do panelu admina: admin)

Dodatkowo dyskusja na temat skryptu prowadzona jest w tym wątku:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=117677

Tam więcej informacji i doniesień o rozwoju skryptu.

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

Płatnośc online jest o tyle niebezpieczna, że każdy "bogatszy" zapłaci za dostęp i zacznie się spam.

Tak, więc należy jakoś ustalić, że zatwierdzane są wpisy na poziomie, unikalne itp. Sama zapłata daje tylko możliwość sprawdzenia wpisu => jak się nadaje, to akceptujemy :P

Co do PremiumPage - autoreklama w dobrym miejscu, bo takich skryptów po prostu brakuje. Rzeczywiście ma to zastosowanie w zarabianiu na porządnych preclach ;)

gdzieś zaginęła...

Ale z drugiej strony czy nie lepiej jednak za artykuł płacić....

No właśnie mnie się tak wydaje, że jak by była płatność za każdy art to szybciej będzie śmiecenie niż jak będzie konto dla poważnych, zaufanych użytkowników. Te stronki mają przeciętnie po 1000uu/dziennie także, szkoda ich na zaśmiecenie. Za 2 złote to lepiej niech dodają do katalogów :D

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Tak: Dodatkowo tworzysz cennik punktów, których sprzedaż może odbywać się w pełni automatycznie za pośrednictwem serwisu DotPay

Co do rodzaju precla, to ciężko ocenić. Ja bym stawiał na wielotematyczne, bo zapewne więcej miałbym artykułów, natomiast wprowadza to nieco chaos.

gdzieś zaginęła...

Czy wy się dopiero obudziliście???

Wątek o MediaPremium przewija się kupę czasu, niektórzy dopiero znajdują dla niego przeznaczenie. Jasne, że jest w nim potencjał. Dodatkowo porównaj np. cenę Seokatalogu, a tego...

Link z seoka nie jest lepszy wyłącznie bo to seok, moc linka nie wypływa z skryptu.

Dobre linki będziesz miał też na zapleczu opartym o PremiumPage, za dużo niższe pieniądze.

W dobry precel częściowo można uzyskać to o czym mowa. Trochę lepsze niż w publicznej bazie precle, nie masz dostępu. Płacisz za usługę w której dla ciebie napiszą, opublikują, podlinkują.

Osobiście korzystałem z nich dwukrotnie, zawsze mieli poślizg. Nigdy nie wywiązali się z zadania w terminie. W zadośćuczynieniu sami od siebie oferowali powtórzenie usługi za darmo dla dodatkowych fraz. Wątek na PIO

Jak się dobrze pomyśli to da się zrobić tematyczne-wielotematyczne - oczywiście w granicach rozsądku.

W stricte tematycznym mniej wpisów będzie, ale jeszcze mniej będzie jak będą opłaty.

moc linka nie wypływa z skryptu.

Trochę tak, trochę nie, według mnie największy wpływ na moc linka ma to, czy wpis jest w suplemencie, czy nie (wpis w suplemencie nigdy nie dostanie nawet PR0 - co nie znaczy, że wszystkie z PR n/a są w SI) Jedne skrypty są bardziej "suplementogenne" inne mniej oczywiście do tego dochodzą moc wynikająca z linków i tematyczność. W katalogach moim zdaniem największy problem polega na krótkiej duplikującej się w obrębie domeny treści, co sprawia, że tylko znikomy odsetek samych wpisów ma jakąś wartość, dorzucając do tego słabe podlinkowanie mamy przepis na shit wartego linka :D

P.S.

Aleście OFFTOPA zrobili....

Nie chcę robić OFFu, dlatego jest to ostatni mój post w tym temacie. W razie pytań odsyłam do tego wątku: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=117677

Odpowiadając:

- punkty dodawane są automatycznie - wystarczy ustalić cennik, płatności obsługuje DotPay i po zaksięgowaniu wpłaty dodaje nam kupioną liczbę punktów,

- punkty zabierane są za same wysłanie artykuły przez usera (bez względu na publikacje) - w pewien sposób wymusza to skupienie się na jakości przez dodającego,

- serwisy indeksują się bardzo fajnie - mała stronka, z około 10 artykułami to site na poziomie 30 - bardzo stabilnie siedzą w indeksie. Sporo zaplecz na PremiumPAGE postawiłem i ładnie siedziały w SERPach. Niestety przykładów nie mogę zaprezentować, ale część osób z PiO używa skryptu więc na pewno może się w tym względzie wypowiedzieć.

Dodatkowo jest opcja zakupu skryptu bez limitu domen. Jeśli ktoś zastanawia się nad rodzajem precla (tematyczny/ogólny) to może instalować aplikację pod dowolnymi lokalizacjami - np. kategoryzować precle umieszczając je na subdomenach.

Określenie precel jest trochę zdeprecjonowane... nie pasuje do stron, które wykazują nieco lepszą jakość - nie mniej używam tego określenia żeby bez zbędnego owijania w bawełnę przedstawić możliwości i założenie działania skryptu.

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

No tak na prawdę to ja nie chcę otwierać "precla" tylko serwis z informacjami dodawanymi przez użytkowników o wysokiej jakości i z linkami w treści gdzie za dodanie muszą zapłacić :D:) Chodzi o to by strona była wartościowa dla użytkownika. Skrypt moim zdaniem ciekawy.

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

Skrypt podany wyżej - fajne cacko :D

Ale wracając do tematu - czy nie lepiej kierować się czymś w stylu, możliwość rejestracji do danej grupy - np. user się rejestruje na daną ilość wpisów (5/10/15/50/100+ wiadomo cena różna). Płatność tylko i wyłącznie przez przelew, dlaczego? Po co oddawać np. 50% za smsa? Dostajesz przelew ustawiasz userowi limit na posty. Oczywiście moderacja konieczna. Może są jakieś wtyczki pomocne przy takich zabiegach [tego nie wiem? można zlecić jeśli to ma zarabia?]?

Na pewno konieczność i wymóg porządnych artów, powyżej 2000 znaków?

OFFT: Znacie jakieś mega wtyczki do precli (mowa o tych) które tu nie były na forum podawane, a korzystacie? ... możecie na PW słać...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności