Skocz do zawartości

Płatne zamknięte serwisy z artykułami, blogi, precle

AdamAGP#

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepiej na priv, kasa na konto nikomu nie mówić, tylko zaufani, bo prędzej czy póżniej jak wprowadzicie formularze, płatności, to się DODA z tego zrobi. Cienka czerwona linia KASA=Jakość

No tak ale tak jak w w/w skrypcie nie ma obawy że na stronie pojawi się byle co. Po prostu jak ktoś doda gó**o to my nie zaakceptujemy ale pieniądze i tak mamy.

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja tam jednak wolę dla mniejszej ilości użytkowników, ale pewnych. Nie chciałbym by zostały zaśmiecone za 2 zł, a wywalać zapłacony to też trochę nie fajnie - zawsze dylemat, no chyba że ktoś ostro by przegiął. A takie opłaty 2złotowe raczej się sprawdzą w typowym standardpreclu, gdzie i tak artykuły są niskiej jakości, gdzie nikt tego nie czyta ani nie odwiedza, a podlinkowanie liche więc go właścicielowi nie żal.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

W naszym kraju da się zauważyć że ludzie patrzą zarobić na czymkolwiek się da. Jeżeli chodzi o branże seo to na allegro spotykamy wiele aukcji do niczego nie potrzebnych np wpisy do katalogow czy do preseli. zazwyczaj są one nędzne tak jak ich właściciele. Podobnie tutaj ja również mogę przejąć domenę z pr 3 wstawić bloga lub katalog i brać za to kase. Aby dodać wpis do takiego katalogu należy sprawdzić wszystko co związane z historią strony oraz jeśli jest możliwość co związane z autorem bo jeśli ma on na tym forum poniżej 30 postów to w ogole nie daje wpisu do czegokolwiek co on stworzył.

Katalog franczyz - dodaj lub przeglądaj firmy

Pomysł na biznes - przeglądaj wiadomości biznesowe i pomysły na biznes

No nie do końca , ja akurat znam prace Adama i pisałem konkretnie o jego domenach. Wole dać 100 czy więcej i mieć u niego 2-3 linki niż 1500 linków z allegro. No przecież widzisz też ,że ma dylemat i nie wie jak to zrobić żeby był wilk syty i owca cała.

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

Wiadomo że aby mieć dobry katalog trzeba niestety wydać sporo kasy serwer linkowanie coroczne odnawianie domeny. Jednak obecnie bardzo cieżko znaleść jakiś dobry katalog nawet płatny. Są oczywiście listy katalogów płatnych które są warte dodania. Trzeba bardzo uważąć - pisząć katalogi pisze również o preselach

co do katalogow Adama ponieważ zadał pytanie na początku - jest to jak najbardziej sensowne z tym że no zrobiłbym licytacje która byłaby niejako umową kupna sprzedaży konta - znam Cie już jakiś czas ale dla nowych to jakieś zabezpieczenie że katalog nie zniknie jeśli w aukcji ściśle określisz co sprzedajesz

Jeżeli chodzi o branże seo to na allegro spotykamy wiele aukcji do niczego nie potrzebnych np wpisy do katalogow czy do preseli. zazwyczaj są one nędzne tak jak ich właściciele. Podobnie tutaj ja również mogę przejąć domenę z pr 3 wstawić bloga lub katalog i brać za to kase.

Tomek, ale to chyba nie odnośnie mnie piszesz???

Ja tam pisałem o normalnie funkcjonujących od kilku lat serwisach z historią, nie o przechwyconych domenach...

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Webbest.eu

Ja tam pisałem o normalnie funkcjonujących od kilku lat serwisach z historią, nie o przechwyconych domenach...

To chyba dla wszystkich oczywiste :P

Nie jestem pewien czy jednorazowa opłata to faktycznie najlepsze rozwiązanie. Dla mnie podana przez Ciebie kasa to nie problem, zależałoby mi jednak na zachowaniu wysokiego poziomu wszystkich artykułów- jak np. https://www.poradniki.zgora.pl.

Ciekaw jestem jaka będzie Twoja decyzja?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

W sumie poradniki są otwartym i darmowym serwisem, z bardzo szczelną moderacją, także w przypadku pomysłu, o którym mowa w tym wątku z zachowaniem wysokiej jakości nie będzie chyba problemu jeśli byłoby to tylko dla pewnej grupy osób, bo szczerze mówiąc to już coraz mniej mi się widzi powszechne otwarcie, bo szkoda mi ich. Chyba, że pod takie masowe otwarcie by się jakąś inna "paczkę" przygotowało.

Webbest.eu

pewnie że nie o Tobie :klotnia:

Lepiej wydaje mi sie żeby pozostać przy standrtowej opłacie po prostu za wpis

ps: A tak na marginesie to Twoje blogi są dla mnie święte na tym forum :)

Ja byłbym chętny, bo wartość takiego linku jest nieoceniona. Skoro do katalogów dodaje się stronę czasem za 6-10 zł, to dlaczego do dobrego precla nie można dać kilka linków za 2 zł? Zwróćcie jeszcze uwagę na to, że dobre precle mają czytelników. A katalogi? Czy ja wiem, ma ktoś na to czas? :D

Tu bym z toba polemizował, czy wartośc linku w sumie z nietematycznej strony jest aż tak dobra.

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Tu bym z toba polemizował, czy wartośc linku w sumie z nietematycznej strony jest aż tak dobra.

Zdecydowanie o wiele lepsza niż wpis w standardowym katalogu, czy preclu. Poza tym nie wiesz, czy nietematyczna, bo przecież mogą być tematyczne....

Ogólnie to tematyczność przez różne osoby jest różnie pojmowana. Uważasz że pseudotematyczna zapleczówka lekko podlinkowana jest skuteczniejsza niż artykuł w dobrym miejscu, nawet nietematycznym??

W moim mniemaniu wygląda to tak:

Pseudotematyczność - strona zapleczowa o jakiejś rzekomej tematyce

tematyczność - nasycenie odpowiednimi słowami kluczowymi ich odmianami i synonimami, google obecnie już bardzo dobrze odmienia i rozpoznaje synonimy

Zdecydowanie o wiele lepsza niż wpis w standardowym katalogu, czy preclu. Poza tym nie wiesz, czy nietematyczna, bo przecież mogą być tematyczne....

jesteś w zdecydowanym blędzie... blog/precel to siedlisko setek linków. Z dobrego katalogu z jednej strony masz zaledwie 1-2 linki wychodzace i to do Twojej strony głównej. Z arta w preclu masz 1-3 linki wychodzace byle jak i byle gdzie.

Ale to moja własna opinia wynikająca z obserwacji swoich precli i katalogów (porównanie dotyczy tematycznych i nietematycznych linków).

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Czemu niby porządny blog ma być siedliskiem setek linków???, czy nawet precel - raczej jest odwrotnie zwykle, to katalogi są siedliskami setek linków.

Zgred, ale nie bardzo mnie zrozumiałeś chyba - ja pisałem o artykule w dobrym miejscu, a nie porównywałem link z typowego precla i typowego katalogu, aczkolwiek uważam, że nawet pomijając ilość wychodzących linków to katalogi mają bardzo dużą duplikację treści w obrębie domeny i np. jeżeli link wychodzi tylko z wpisu to bardzo często jest ten wpis w suplemencie - z kolei jeżeli link wychodzi z kategorii to jest w towarzystwie 20 innych linków plus linki właściciela katalogu...

Z tym że nie możemy takich porównań robić bo nie ma co porównywać nie opierając się na przykładach każdy katalog i precel jest nieco inny...

zdefiniuj co to jest "dobre miejsce" :) chętnie posłucham i skorzystam.

z kolei jeżeli link wychodzi z kategorii to jest w towarzystwie 20 innych linków plus linki właściciela katalogu...

przecież wyraźnie napsiałem - z dobrego katalogu :) wychodzą 1-2 linki ... nie ma linkow "obcych". Nie pisałem o "typowych" katalogach usranych linkami wychodzacymi do bólu.

Każdy link kiedyś trafia do supplementu - ale czy przez to jest gorszy ? Nie. Jesli jest zadbane jego otoczenie to czy jest w supp czy nie, czy witryna jest zafiltrowana czy nie - link będzie przedstawiał dobrą wartośc dodaną do seo.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

zdefiniuj co to jest "dobre miejsce" :) chętnie posłucham i skorzystam.

Mocno podlinkowane dobrymi linkami, zadabane, dobrze zoptymalizowane, - po co takie pytanie ironiczne???

edit:

+wartościowe dla użytkownika

+z małą liczbą includowanych linków wychodzących na każdej podstronie

Każdy link kiedyś trafia do supplementu - ale czy przez to jest gorszy ? Nie. Jesli jest zadbane jego otoczenie to czy jest w supp czy nie, czy witryna jest zafiltrowana czy nie - link będzie przedstawiał dobrą wartośc dodaną do seo.

Nie każdy i uważam że z suplementu link jest sporo gorszy, no ale masz prawo mieć odmienne zdanie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności