Skocz do zawartości

Wczytywanie elementu strony.

viruss3000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zrobiłem stronę tak aby przy odtwarzaniu poszczególnych kart nie przeładowywała się ona cała lecz tylko jeden element.

Użyłem takiego skryptu:

<div id="prawo"><span class="tekst">

<?

$id = (!isset($_GET['id'])) ? "glowna" : $_GET['id'];

if (file_exists('podstrony/'.$id.'.php')) // Skrypt ladowanie podstorny w tym samym oknie

include('podstrony/'.$id.'.php');

?>

</span></div>

Kiedy otwieram stronę w firebugu widzę że meta tagi są jakby podwojone. Do indexu wczytuje mi tagi z wszystkich podstron które mogą być otarte.

I moje pytanie jest takie. Czy ten skrypt nie wpływa ujemnie na pozycjonowanie strony ? Czy taka konstrukcja strony to jakiś błąd ? Ewentualnie jak mogę to poprawić ? Adres strony to :https://www.test099.yoyo.pl/

Poza tym czy w każdej podstronie która jest wczytywana za pomocą skryptu mam umieszczać sekcje body html itp ?

Mam też pytanie co oznaczają poniższe błędy w walidatorze i jak je poprawić ?

document type does not allow element "h2" here; missing one of "object", "applet", "map", "iframe", "button", "ins", "del" start-tag

<h2>Dane kontaktowe:</h2>

Ten sam błąd występuje wielokrotnie przy znacznikach <P> < UL < LI>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności