Skocz do zawartości

Statystyki odwiedzin sklepu oscommerce

allkado

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym założyć statystyki w swoim sklepie oscommerce, a dokładnie oscommerce Gold v4.

Potrzebuję przede wszystkim możliwości wykluczenia mojego IP z wyników oraz podstawowych informacji o ilości odwiedzin, stron linkujących, zapytań i wyszukiwarek.

i tu pytanie, większość statystyk działa że należy wkleić kawałek kodu na stronę, która się chce monitorować, a jeżeli sklep ma kilkaset produktów, każdy ma jakąś stronę, a google potrafi przekierować z wyszukiwarki od razu na stronę produktu, to jak w takim przypadku skutecznie monitorować wszystkie wejścia ?

czy są może jakieś statystyki jako moduł do oscommece (wyświetlane w panelu admina ?)

i tu pytanie, większość statystyk działa że należy wkleić kawałek kodu na stronę, która się chce monitorować, a jeżeli sklep ma kilkaset produktów, każdy ma jakąś stronę, a google potrafi przekierować z wyszukiwarki od razu na stronę produktu, to jak w takim przypadku skutecznie monitorować wszystkie wejścia ?

Nie wiem, jaką strukturę mają sklepu osCommerce, ale najlepiej jest stworzyć odrębny plik do edycji nagłówka strony, którego kod pobierany jest przez wszsytkie podstrony Twojego serwisu przy ich otwieraniu, i wtedy wklejasz link do analytics w ten plik nagłówkowy.

www.ontest.pl -Zbadaj użyteczność swojej strony internetowej. Zobacz, jak korzystają z niej użytkownicy online.

Lub wejdź na naszego bloga i poczytaj o web usability i sukcesie w e-biznesie.

Tylko Google Analistics

Dlaczego tylko GA?

Ja bym pokusił się tutaj o spróbowanie alternatywy - Piwik, jest bardzo podobny do GA, co więcej jako że system będzie działał na naszym serwerze, oferuje podgląd statystyk niemalże w trybie rzeczywistym.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności