Skocz do zawartości

VPS OVH

dymek91

Rekomendowane odpowiedzi

vps w ovh
Procesor 0.5GHz
RAM 256
Dysk 50 GB
Kabel 100 Mbps
59,99 netto

kimsufi w ovh
Procesor 1.20GHz
RAM 2 GB
Dysk 1TB
Kabel 100 Mbps
59,99 netto

Różnica taka że VPS jest w OVH a dedykowany w Kimsufi. :D

Webmastering, kodowanie & programowanie

Więcej informacji na moim profilu

Zapraszam na PW

Dlatego jeżeli decydujesz się kimsufi to dobrze jest np. sobie zorganizować samemu automatyczny backup i wysyłać go na jakiś inny serwer przez FTP - już oczywiście niekoniecznie na dedyk, tylko z dużą ilością miejsca.

Witam!

Jestem właścicielem serwisu o oglądalności ok 22 tys. wyświetleń dziennie, miałem hosting w firmie OVH, niestety

okazało się, że stałem się nagle dla nich "niewygodny", ponieważ ilość odsłon serwisu nagle wzrosła,

pewnego dnia firma zablokowała mi hosting (oczywiście bez wcześniejszego powiadomienia), z powodu:

cytuję treść maila od nich:

"Informujemy, że status serwer został zmieniony na "ZAWIESZONY",

co oznacza, że nie jest on aktywny.

Powód zawieszenia:

too much i/o on infrastructure

Aby odblokować serwer prosimy o kontakt z pomocą techniczną.

Dziękujemy za podjęcie szybkiej interwencji.

Z poważaniem,

Biuro Obsługi Klienta OVH

Godziny pracy: PN - PT: 9-17, SB - NDZ: 10-18

Kapitał zakładowy: 50000,00 zł

Sąd Rejonowy dla Wrocławia - Fabrycznej we Wrocławiu

VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego

Nr KRS: 0000220286

REGON: 9330290040

NIP: 899-25-20-556

"

I to cała informacja jaka znajdowała się w mailu. Prosiłem kilkakrotnie o wyjaśnienie kwestii na co pani z OVH odpisała mi:

"

Państwa katalog główny jest zablokowany z uprawnieniami 700. Mogą więc

Państwo pobrać dane w celu przeniesienia ich na inną platformę.

Niestety nie jesteśmy w stanie hostować Państwa serwisu na serwerze

współdzielonym.

Pozostałe Państwa zapytania zostały przekazane do działu prawnego OVH.

Przekaże Panu stanowisko OVH kiedy uzyskam w tej sprawie pełną

informację.

Pozdrawiam

Anna Wieluńska

Dział Techniczny

Biuro Obsługi Klienta - pomoc@ovh.pl - 71 786 07 86"

Oznaczało to że muszę zabierać się od nich bo jestem niewygodnym klientem, który zabiera zbyt dużo przestrzeni dyskowej i obciąża serwer,

więc lepiej się pozbyć i na jego miejsce ściągnąć 20-stu leszczy którzy mają 10 odsłon dziennie.

Dlatego też odradzam komukolwiek hosting w OVH - bo z jednego dnia, z niewiadomych przyczyn wasz serwis może zostać wyłączony,

w powołaniu się na jedną z niejasnych klauzul ich umowy. Przestrzegam - nie powtarzajcie mojego błędu.

mforce - ale to masz hosting współdzielony i to pewnie bardzo tani, rzędu 30-50 zł rocznie.

Przy takiej oglądalności za utrzymanie musisz zapłacić więcej albo w każdej firmie hostingowej będziesz miał podobnie, lub po prostu serwis będzie chodził bardzo wolno.

Gdybyś miał u nich dedyka/VPS, chociażby kimsufi to takiego maila byś nie otrzymał.

Natomiast na pewno powinni dać znać wcześniej, żebyś miał czas przenieść wszystko przed zawieszeniem serwisu a nie zawieszać od razu bez uprzedzenia - to jest przegięcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności