Skocz do zawartości

"Content distrubution" w Polsce

wiktor

Rekomendowane odpowiedzi

Z lektury amerykańskich tekstów na temat SEO wyłania się coraz bardziej dominujące przekonanie, że najbardziej skuteczną metodą pozyskiwania wartościowych linków jest obecnie dystrybucja treści. Wiele analiz wskazuje, że szczgólnie po ostatnich zmianach w algorytmie Google'a (tzw. Jagger) "content distribution is king". Dystrybucja treści ma tę niewątpliwą zaletę, że jest najbardziej zbliżoną do naturalnej (czyli pasywnej) metodą aktywnego pozyskiwania linków.

W Stanach jest całe mnóstwo serwisów, które służą do dystrybucji artykułów (np. ezinearticles.com, ale jest ich mnóstwo, ogólnych i tematycznych). Nie są to serwisy PR'owe, tylko dystrybucja treści, którą właściciele serwisów (np. zarabiający na adsense) chcieliby przekleić do siebie na stronę (warunkiem jest zamieszczenie informacji o autorze, wraz z linkiem podanym przez niego). Bardzo wielu właścicieli blogów zasysa takie artykuły.

Szukam obecnie takich systemów dystrybucji w Polsce, Niemczech i Francji. Czy ktoś z Was może coś z któregoś z tych trzech rynków polecić?

pozdrawiam,

Wiktor

Peruki z naturalnych włosów - tylko na stronie peruki.org.

pomyliłes jabbera z jaggerem ale to szczegół :D

taki serwis swego czasu miał w polsce wystartować, była nawet beta wersja ale niestety nie wiem co było dalej bo po prostu straciłem adres i juz na niego nigdy nie wpadłem. moze przy okajzi tego topica się dowiem.

a na pewno jest kilka serwisów dostarczających kontent newsowy - ale płatny (przykladowo megafon.pl)

wiktor nie dziwię się, że takie właśnie wnioski wyciągnąłeś z lektury. Jednak przestrzegam Cię przed bardzo zaangażowanym podążaniem tym tropem - chyba, że zrobisz coś w miarę szybko. IMHO to nie ma przyszłości...

Oczywiście jako sposób na pozycjonowanie, nie jako sposób dystrybucji treści.

normanos, znam w Polsce jeden taki serwis: news.webwweb.pl ale jeden to za mało...

IMHO to nie ma przyszłości
mjr, piszesz "IMHO" - przydałoby się trochę więcej, niż YHO (Your Humble Opinion).... ;)

Peruki z naturalnych włosów - tylko na stronie peruki.org.

normanos, znam w Polsce jeden taki serwis: news.webwweb.pl ale jeden to za mało...

ale to (niestety) zbior informacji PR-owych - czyli znikomy % artykulow mozna okreslic jako w miare ciekawe.

oho i zaraz mi sie dostanie od moderatorow (wlozylem kij w mrowiski :)

Szlachetne Google

nikt sie nie dowie

jak anty-seo'ujesz

az zajaggerujesz.

• 1 miesiąc temu...

Jakubek wierz mi że chciałbym w news.webwweb.pl mieć 99% ciekawych autorskich artykułów i 1% informacji prasowych...

Nie blokuję zawodowym ani początkującym Redaktorom nadsyłania swoich artykułów do mojego serwisu, chętnie takie teksty umieszczam u siebie ale jest tego bardzo mało.

Mało jest chętnych osób do dzielenia się swoją twórczością. Pisałem o tym w innym wątku:

- Ci lepsi piszą do gazet, portali i wortali i dostają za to kasę

- inni zakładają serwisy i piszą tam swoje arty po to aby mieć unikalny dla siebie content

- jeszcze inni zakładają blogi itp. i też dzielić się tekstami raczej nie będą

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności