Skocz do zawartości

Zbanowane domeny - da się z tym coś zrobić

redwhite

Rekomendowane odpowiedzi

Miesiąc temu zarejestrowałem 10 domen regionalnych, które zostały przeznaczone pod budowę małego zaplecza. Siedem z nich zostało zaindekowanych bez większych problemów już po kilku dniach od uruchomienia stron. Mam jednak problem z trzema pozostałymi. Do tej pory nie trafiły do indeksu mimo linkowania (mocne katalogi + linki na dość mocnych stronach z PR).

Podejrzewam, że domeny mogły już być wcześniej przez kogoś używane (choć nie znalazłem żadnych śladów w sieci) i mogły otrzymać bana. Bo jak wyjaśnić to, że mimo wielkich starań nie mogą pojawić się w indeksie ?

Jeśli na domeny jest faktycznie nałożony ban to czy da się coś zrobić aby został z nich zdjęty?

Zawsze pewne analizy sportowe. O tym czym są pożyczki społecznościowe i czy warto z nich korzystać.

Pisz do Google. Ja kupiłem dosyć niedawno zbanowaną domenę na której przez parę lat wisiał syfny qlweb. Odbanowali mi domenę po miesiącu. Napisałem podanie po Polsku i drugie dla pewności po Angielsku.

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności