Skocz do zawartości

Stabilny hosting z b. wysokim uptime

Łukasz Gugała

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuję hostingu (shared, mały VPS bez managed), który da mi maksymalne bezpieczeństwo od strony dostępności danych.

Otóż, niedługo stanę przed zanim uruchomienia centrum licencyjnego dla oprogramowania - przechowywanie informacji o licencjach

użytkowników systemu, dla kontroli gdzie znajdują się kupione kopie oprogramowania.

Sprawa wygląda tak, ze ktoś zakupi licencję na program, otrzyma unikalne klucze dostępowe, które serwer:

1. Musi monitorować i sprawdzać ich poprawność,

2. Musi często dać możliwość ich zmiany - np. ktoś zmieni stację roboczą z programem i już trzeba new key,

Reasumując, nie liczy się moc - bo zastosowane skrypty będą bardzo mało zasobożerne, jednak liczy się DOSTĘPNOŚĆ ONLINE.

W tego typu sprawach nie mogę pozwolić sobie na wpadkę.

Możecie coś polecić w tej kwestii, najlepiej jakąś Polską firmę z własną serwerownią.

Myślałem nad nq.pl - opinie mają dobre.

Hostingi tanie, które serwują setki stron odpadają - to musi być coś z wyższej półki.

Pozdrawiam,

Łukasz

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Ja mam VPS'a w https://www.ionic.pl/ i działa zawsze :) wiec mogę polecić tą firmę do tego serwery w Krakowie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

A może IQ.pl ? Firma ta słynie z profesjonalizmu i stabilnych serwerów.

https://www.iq.pl/o-nas/mocne-strony/

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

KEI.pl - nigdy nie widzialem u nich pada, a hosting mam ok. 3 lat.

W sumie rowniez HOME.pl - sa o nich rozne opinie, ale glownie wynika to ze stawiania roznych stron, natomiast uptime jest tez praktycznie 100%

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

linia biznes w masternet.pl,

prohost.pl pod statyczne sajty, gdyż mają jakieś chore wymagania dotyczące CPU, ale padów nie ma

webd.pl - również bardzo stabilny

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

System już gotowy w PHP - tak jak wspomniałem lekka sprawa, bardziej logiczna, bo przecież wykonywane są tutaj góra 10 operacji, ale jest ich sporo. Jedyne co zaimplementuję to po stronie klienta okresowe przeczekiwanie z odpytaniem, tak by ewentualna usterka na serwerze licencyjnym mogła być załatana oraz backup i automatyczne przełączanie na inny, posiadający lustrzane dane serwer, w przypadku 404.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Każdy z w/w serwerów może być czasowo niedostępny dla danego klienta wiec rozwiązania nie należy szukać w 100% dostępnym serwerze, bo takiego nie ma, ale stosować serwery zastępcze które obsłużą żądanie autoryzacji w wypadku braku odpowiedzi od serwera głównego.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

webd.pl stabilny? Nie rób sobie jaj...

Może mzone.pl ?

Linuxpl.com??

Ty też z linuxpl nie rób sobie jaj...:P

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

Ja bym na Twoim miejscu glowny serwer postawil na KEI.pl, a awaryjny na Proste.pl (to jest to samo, co IQ.pl). Wtedy masz pewnosc, ze wszystko bedzie dzialac. Stawiaj lepiej na najwieksze firmy, co maja solidny support i tez solidne ceny, a nie uslugi od 50zl/mc, co tu sporo osob podaje.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności