Skocz do zawartości

linkowanie w opisach seokatalogów

b79

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mam taki dylemat jak optymalnie katalogować stronę, mam dwie opcje i nie wiem która jest bardziej wartościowa.

1. dodaje wpis strony zapleczowej, tytuł to anchor1, w opisie zazwyczaj 3 linki, anchor2 linkuje do innej strony zapleczowej, anchor3 linkuje do jeszcze innej strony zapleczowej i anchor4 linkuje do strony pozycjonowanej

podsymowując, tutył linkuje do strony głównej zaplecza,a opis linkuje do 2 innych stron zapleczowych i jednej podstrony domeny pozycjonowanej.

2. dodaje wpis strony pozycjonowanej, w tytule anchor1 do strony głownej, a w opisie anchor2, anchor3 i anchor4 każdy do innej tematycznej do anchora podstrony na stronie pozycjonowanej.

Jaka opcja da mi większą siłe stronie pozycjonowanej ? ewentualnie może polecacie inny schemat katalogowania ?

SFM Filtry - wysokiej jakości filtry powietrza do systemów wentylacji i klimatyzacji.

W naszym sklepie internetowym filtry powietrza do wentylacji kupisz szybko, tanio i bezpiecznie.

centrale telefoniczne Siemens, Panasonic, Slican

Ja zazwyczaj katalogując stronę w SEOKatalogach linki w treści wykorzystuję do linkowanie podstron dodawanego serwisu. Pamiętaj, że jest spora liczba moderatorów, którzy nie przyjmą Twojego wpisu jeśli link w treści nie prowadzi do podstrony dodawanej witryny.

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

Mam wrażenie, iż link w tytule ma większą moc od linka w opisie, ale niestety tak dokońca nie da się tego stwierdzić bez konkrentych testów. Kilka katalogów moze odrzucić wpis z linkami do innych stron, ale jest to mała ilość, więc najlepiej wykorzystać te dwie opcje, i to będzie najlepsza opcja;) tylko nie zaznaczaj w opisie, że link prowadzi do innej strony...

Nowoczesna kwiaciarnia internetowa - kwiaty na każdą okazje!

Praca za granicą Praca w Niemczech Praca w Unii Europejskiej Praca w Norwegii

ale jak jest możliwość dodania 3 linków to można to wykorzystać...

katalogowanie na chwile i tak nie ma takiej siły jak kiedyś, ale nadal warto, dlatego się zastnawiam.

Tytuł tak jak już napisano ma największą moc z wpisu i teraz zastanawiam sie jak wyciągnąć maks korzyści z takiego wpisu.

ale chyba jednak nie ma złotego środka, po prostu trzeba linkować na kilka sposobów.

SFM Filtry - wysokiej jakości filtry powietrza do systemów wentylacji i klimatyzacji.

W naszym sklepie internetowym filtry powietrza do wentylacji kupisz szybko, tanio i bezpiecznie.

centrale telefoniczne Siemens, Panasonic, Slican

Mam wrażenie, iż link w tytule ma większą moc od linka w opisie, ale niestety tak dokońca nie da się tego stwierdzić bez konkrentych testów.

@nikel, da się to stwierdzić, dobrze przecież wiesz że nagłówki pierwszego czy drugiego rzędu są wyżej w hierarchii od pozostałych elementów we wpisie w katalogu, a zatem najważniejsze słowo, najistotniejszy anchor link jest w tytule. W seokatalogach jest przeważnie <h1> choć i <h2> mi się trafiło kiedyś. :P

A co do samego linkowania, ja przyjmuję zasadę prostą, brak powtórzeń zarówno anchor tekstu jak i stron do których linkuje. Ogólnie linkowanie wyłącznie jednej strony oraz jej podstron. Ale cóż, każdy z nas ma jakiś sprawdzony schemat, który działa lepiej lub gorzej.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Jeden opis = linki do jednej strony i jej podstron. Nie ryzykujesz odrzuceniem katalogu przez moderatora i zachowujesz tematykę linków w stosunku do treści całego opisu.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Ja osobiście stosuję metodę ok. 500 znaków + 1 link do podstrony (oczywiście jeśli jest taka opcja). Testowałem kiedyś jedną podstronę i po 1 katalogu, w którym znalazł się link w opisie wskoczyła do TOP10 (oczywiście fraza bardzo łatwa)

Katalog stron - Domena 2003, sukcesywnie linkowany katalog stron. Max. 1 link wych.

Konkurs Piosenki Eurowizja -

Eurowizja

• 5 miesięcy temu...

Niech jakiś doświadczony "spamer" (żarcik) SEOkatalogów wypowie się mniej więcej jaki % z nich przyjmuje 1 link w opisie do podstrony strony katalogowanej. Tzn. czy taki link może zwiększyć mi jakoś bardzo ilość odrzuceń w czasie moderacji.

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

Ja osobiście dodatkowe linki wykorzystuję do wzmocnienia podstron portalu. Nie widzę sensu linkowania z katalogów do zaplecza. Po pierwsze często gęsto zaplecze zostaje zbanowane przez Wujka , po drugie jest masę innych sposobów podlinkowania zaplecza, więc po co osłabiać link , który obecnie i tak już jest słaby ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności