Skocz do zawartości

Pozycjonowanie polskich fraz w obcojęzycznych googlach

raker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałem zbudować zaplecze pod pozycjonowanie dwóch stron motoryzacyjnych. Obie strony są po polsku jednak jedna jest w domenie de, druga w domenie fr. Również tak chciał Klient aby pozycjonować na polskie frazy w google.de oraz google.fr. Moje pytanie odnośnie zaplecza. Czy lepiej postawić kilkanaście WP z artykułami w tych językach i dodać tam polskie linki czy może strony po polsku ale w domenach obcojęzycznych? Albo jakieś inne wyjście? Pewnie druga wersja będzie droższa ze względu na potrzebę zakupu tych domen.

Dzięki za radę.

Pozdrawiam

r.

<?php echo "sygnatura"; ?>

Poprzez samą domenę nie uzyskasz geolokalizacji. Przykład: https://se2007.de/

Wpływ na pozycję poszczególnej strony w wynikach wyszukiwania np. w Google.de mają linki. Informacje na temat geolokalizacji Możesz znaleźć TUTAJ.

Zdecydowanie lepszym i moim zdaniem droższym rozwiązaniem będzie stawianie zaplecza pod Google.de i Google.fr w odpowiednich językach.

Ale co z tego jak postawi zaplecze w języku niemieckim, a i tak będzie linkował Polskim anchorem?

Zadziała, ale myślę, że można by to taniej rozwiązać. Czy przypadkiem nie jest tak, że jak ktoś wpisze w Google.de zapytanie w języku Polskim to wyświetlą mu się zbliżone wyniki do tych z Google.pl?

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

chciałem zbudować zaplecze pod pozycjonowanie dwóch stron motoryzacyjnych. Obie strony są po polsku jednak jedna jest w domenie de, druga w domenie fr. Również tak chciał Klient aby pozycjonować na polskie frazy w google.de oraz google.fr.

O tutaj... taka informacja.

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności