Skocz do zawartości

Szkodliwe precle?

parasitus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ostatnio natknalem sie na pewien amerykanski serwis, ktory oferuje blogi o dosc wysokim PR, na ktore mozna wrzucic wlasne artykuly (takie prywatne ezine, tylko mniej zespamowane ;).

1. Czy zbyt duza ilosc moich precli na takich blogach (ktorych maja podobno duzo) moze zaszkodzic, jesli bede zdobywal przy tym inne linki typu no-follow oraz linki z forow itp.? Pomimo tego, co oni mowia o sobie, trudno stwierdzic czy te ich blogi to nie spam. Wygladaja porzadnie, ale kto wie co znajdowalo sie na tych stronach wczesniej, hehe.

2. Czy fakt, ze sa to blogi US, a ja pozycjonuje strone na UK bedzie duzym minusem (jezyk ten sam, ale geolokalizacja inna)?

Dzieki wielkie!

New Discount Codes available online now.

no chyba, że linkujesz na jedną frazę, wtedy szkodzą :)

@transstudio, Możesz rozwinąć swoją myśl ?

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

no chyba, że linkujesz na jedną frazę, wtedy szkodzą :D

Czyli co? Jeśli mam strone o tytule np. "Czerwony Kubek" i linkuje umieszczając cały czas anchor "Czerwony Kubek" to źle robie? Skoro mnie interesuje aby strona byla wypozycjonowana na Czerwony kubek to nie będę linkował na "Zielona Szklanka" :)

Diablo 1 Hellfire - Kronika | Diablo 1 Mod - The Awakening | Path of Exile |

tak, źle robisz. Należy wplatać inne ale podobne frazy jak "Czerwony kubek - strona", "Serwis Czerwony kubek" itp, wtedy to dla wyszukiwarki wygląda o wiele bardziej naturalnie.

Katalog stron - Domena 2003, sukcesywnie linkowany katalog stron. Max. 1 link wych.

Konkurs Piosenki Eurowizja -

Eurowizja

No tak ale to chyba dotyczy tylko stron które mają ogromną ilość linków z takim samym słowem kluczowym. Wiele serwisów wymienia się ze sobą buttonami i jeśli te serwisy mają wiele podstron to wtedy mamy wiele linków z takim samym słowem kluczowym. Oczywiście jeśli anchor nie jest wszędzie taki sam to jest dobrze ale nie sądze aby aż tak bardzo negatywnie wpływało na stronę to, iż ma sporo linków z takimi słowami kluczowymi.

no chyba, że linkujesz na jedną frazę, wtedy szkodzą :)

Czyli co? Jeśli mam strone o tytule np. "Czerwony Kubek" i linkuje umieszczając cały czas anchor "Czerwony Kubek" to źle robie? Skoro mnie interesuje aby strona byla wypozycjonowana na Czerwony kubek to nie będę linkował na "Zielona Szklanka" :)

Weź na logikę - jeśli do strony X prowadzą linki tylko i wyłącznie z jednym anchorem, to jak to nie potraktować jako spam? Jeśli linki powstają w sposób naturalny, to z wieloma różnymi anchorami, czasem przedziwnymi. Tak samo jest z tym twoim pozycjonowanie na jedną frazę - upieraj się jak tak bardzo chcesz, ale wyobraź sobie, że ludzie różne rzeczy wpisują do wyszukiwarek w różny sposób, choć nadal odpowiada to "tematowi" twojej strony. To że ty sobie ustalisz "czerwoną szklankę" to nie znaczy, że większość osób twojego "tematu" strony będzie tak właśnie szukało. Może więcej będzie szukało np. przez "historia czerwonego kubka"? A nawet jeśli nie więcej, to z jednej wypozycjonowanej frazy będziesz miał X wejść. No a dlaczego nie powiększyć trafficu o wejścia z innych fraz? Upieranie się na jedną, a nawet 2-3 frazy - moim zdaniem - jest najgłupszym błędem, gdy celem ma być większa odwiedzalność strony. Bo ziarnko do ziarnka...

Tzn mi nie chodziło o to żeby pozycjonować na jedną frazę. Oczywiście różnorodność fraz w anchor jest dobra. Tylko nie sądziłem że jeśli w anchor będzie ktoś używał zawsze jednej frazy to będzie to miało negatywny skutek.

No tak ale to chyba dotyczy tylko stron...

... jest dobrze ale nie sądze aby aż tak bardzo negatywnie wpływało na stronę to, iż ma sporo linków z takimi słowami kluczowymi.

Czyli co? Jeśli mam strone o tytule ...
Weź na logikę - jeśli do ...
... nie sądziłem że jeśli w anchor będzie ktoś używał zawsze jednej frazy to będzie to miało negatywny skutek.

Widzę że rozmowę toczy dwóch doświadczonych praktyków.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Widzę że rozmowę toczy dwóch doświadczonych praktyków.

A może tak w ogóle i szczególe wyjaśnisz głęboki, acz mocno ukryty sens twojej wypowiedzi. Bo pewnie dużo wniosła do dyskusji tylko trochę trudno mi to wyłuskać. Ale pewnie to już jest na takim poziomie zaawansowania, że mnie drobnemu zajączkowi to umknęło :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności