Skocz do zawartości

site-url-pozycja

graff

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wrzuciłem to do śmiesznego wątku w pozycjonowaniu i przeszło bez echa, bo tam debata dotyczy wyższości racławickiej panoramy nad gifem 10px x 10px więc powtórzę:

Dla popularnej frazy zrobiłem zestawienie podstawowych wyników dla pierwszych pieciu pozycji:

pozycja | site | link | density | keyword w kodzie| linki out

1 | 8 | 225 | 4 | 27 | 13

2 | 25 | 562 | 6,75 | 124 | 34

3 | 6 | 23 | 5,93 | 27 | 11

4 | 14500| 2200 | 2,71 | 204 | 41

5 | 12 | 63 | 3,14 | 68 | 23

Jedynie pozycja 4 nie ma w url keyworda. Czy aktulny wynik uzasadnia takie wnioski:

1. Objętośc serwisu 1800 razy większa od konkurencyjnego jest słabszym elementem pozycjonowania niż keyword w url.

2. Ponieważ różnica jest drastycza i "na oko" pozycja 4 ma korzystniejsze "parametry" niż 1 - czy warto zabiegać o powiększanie objętości serwisu ? To w zasadzie pytanie do Piotra :)

3. Jeżeli o takim układzie wyniku decydują "inne" czynniki - to proszę o kilka propozycji, które są w stanie skompensować w trzech przypadkach niezłe parametry pozycji czwartej.

jezeli dobrze sie doczytalem to pozycja 4. ma najwiecej linkow out - pewnie do stron z niskim PR dlatego to obniza jej pozycje, dotego dochodzi brak keyworda w url'u a to jest wdg. mnie bardzo wazne przy indeksowaniu... To tyle co moglem wymyslec przy mojej wiedzy... Poczekam sobie i zobacze co napisza inni :) ale ja bym stawial na za duza ilosc linkow, ktore obnizaja stronie PR...

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ja chyba najbardziej ubolewam z powodu owej 4 a obecnie 5 pozycji... :/

kopia dmozu jako taka jest tylko kopią.... mimo, że ją indeksuje i linki i zlicza i pokazuje (w końcu są to linki wewnętrze) to jest to nadal kopia i nie daje oszałamiających efektów.... przynajmniej na razie. Google lata non stop praktycznie po moich stronkach z dmozemi ciągle coś dodaje coś ujmuje... wachania są wielkie od 9 do 30 tysięcy stron zindeksowanych.

Pozycja 3,4 czy 5 była wypracowana zanim dodałem kopię dmozu, a ona sama jako taka jeszcze nic mi nie dała (poza tym, że różne podstrony pozycjonują się na zupełnie kosmiczne dla mnie słowa co jest z resztą logiczne)... natomiast zaznaczam, że jest ona stosunkowo od niedawna, więc jak zindeksuje wszystkie, powinno dać coś radę.. choć w sumie na ilu stronach dmozu pojawiają się "moje" słowa kluczowe ?? I to jest klu.

Pewnikiem jednak jest to, że o ilość podstron trzeba dbać, choć o linki z zewnątrz o wiele wiele bardziej. Struktura wewnętrzna nie jest najważniejsza.

Zauważ Graff, że praktycznie wszystkie moje linki pochodzą z wewnątrz...

Kaczyści są wsród nas...

Abstrahując od tematu, od dłuższego czasu zastanawiałem się, kiedy będę musiał się na tym forum udzielić.... no i stało się to Twoim udziałem Graff :)

A tak zupełnie z innej jescze beczki - loga dmozu masz fajne :)

Podam, podam ale coś za coś  Najpierw pomysły - potem weryfikacja

chiba zepsułem.... sorry

Kaczyści są wsród nas...

norm - dziękuję za treściwą wypowiedż :-)

bingo Filip :D

Tak, dane są sprzed kilkunastu dni, więc mogło się coś zmienić (awans pozycji 2, ale gdy Cerebru zobaczy komentarze w kodzie, to wrócisz na utraconą pozycję 4 :) ).

wachania są wielkie od 9 do 30 tysięcy stron

Ok, czyli w chwilowym pomiarze wyskoczyła średnia.

Pytanie sprowadza się do tego, czy radykalne zwielokrotnienie objętości serwisu może cokolwiek zmienić (na dzisiaj) w rankingach na korzyść - przypuszczam, że kopię uruchomiłeś właśnie w tym celu.

praktycznie wszystkie moje linki pochodzą z wewnątrz

Zauważyłem. Oryginalne meta-tagi również :) Jak to Cerebru zobaczy...

no i stało się to Twoim udziałem Graff

Niezawodna siła zasady stół-nożyce. Witaj Filip.

Zachęcam pozostałych anonimowych top-pozycjonerów :)

norm - dziękuję za treściwą wypowiedż :-)

Mam swoje przypuszczenia dlazego wypowiedz norm'a jest taka tresciwa, ale zostawie to narazie dla siebie :)

Witaj Filip.

Zachęcam pozostałych anonimowych top-pozycjonerów

Przylaczam sie do powitania i zaproszenia. :)

Pytanie sprowadza się do tego, czy radykalne zwielokrotnienie objętości serwisu może cokolwiek zmienić (na dzisiaj) w rankingach na korzyść

Tez mam cos takiego i na poczatku byl sandbox, a teraz powoli wraca do normy. Trzeba pamietac o tym, ze to jest hurtowa ilosc linkow za jednym zamachem.

Tez mam cos takiego

No to i ja mam coś takiego :). Od dwóch dni, więc trudno mi cokolwiek stwierdzić (site przyrasta o 10 linków na dobę). Kolejny w przygotowaniu na odrębnym url-u. Niestety - na tym samym ip. Nie wiem czy słusznie, ale wychodzę z założenia, że zamiast dawkować przez kilka miesięcy po kilka linek - wdepnę do piaskownicy, a potem hurtem...

powoli wraca do normy
:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności