Skocz do zawartości

Pomysł na dodatkowy biznes

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A może siłownia ;)

W piwnicy będzie OK, trochę sprzętu się zmieści - czemu nie :)

Nie myślę tu o jakiejś sieci wielkich siłowni, ale o małej osiedlowej siłowni - myślę że chętni by się znaleźli, i można byłoby coś zarobić.

Liczy się tylko odpowiednie podejście do sprawy :D

Przemyśl to ...

Powodzenia ;)

W obecnej chwili znajduje się tam siłownia oraz stół do ping-ponga, lecz z tego pieniędzy nie ma bo na przeciwko mnie jest w pełni profesjonalna siłownia, a ta którą ja mam jest pod gości. Pod tą swoją siłownię mógłbym dostawić z tyłu domu dodatkowy budyneczek gdzie przeniósłbym ten sprzęt żeby turyści się nie nudzili, a te pomieszczenia chce przeznaczyć na coś co przyniesie mi dochód.

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Witaj ;)

Na Twoim miejscu myślałbym o dodatkowej działalności w ogóle nie związanej z Twoim aktualnym sposobem zarabiania na życie. Jeśli Ci się powiedzie będziesz miał alternatywę gdy Twój aktualny biznes miałby kłopoty w przyszłości. Przykładowo mała produkcja, usługi (ze sprzedażą np. w necie nie miałbyś chyba trudności). Co to ma być raczej nikt Ci nie powie z innego powodu niż stwarzanie sobie konkurencji.

To Ty sam musisz wiedzieć jakie masz wykształcenie, inklinacje, możliwości finansowe- krótko mówiąc w czym się będziesz czuł dobrze. Warto świetnie zarabiać ale dobrze połączyć to z zajęciem jakie lubisz lub chciałbyś, niezależnie od zarabiania, wykonywać. Jeśli czujesz się w SEO coraz mocniejszy może ten nowy biznes połączysz właśnie z tą branżą?

Podsumowując- pomyśl o tym jakie zajęcie sprawi Ci satysfakcję a które może być Twoim dodatkowym źródłem utrzymania, może głównym w przyszłości (warto myśleć w dłuższej, minimum kilkuletniej perspektywie).

Pozdrawiam!

P.S. Kiedyś szukałem podobnej inspiracji na różnych portalach i niczego nie znalazłem. Pomysł przyszedł mi do głowy właśnie poprzez analizę tego co lubię robić.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Może jednak adaptacja na pokoje gościnne takie w mega promocyjnej cenie "dla studentów" ;). Później w sezonie można to promować hasłem np. ceny od 20 zł, z tym że ta cena oznacza piwnicę, więc niektórzy zdecydują się na normalną, droższą wersję.

Apartamenty i hotel na godziny kraków jedyne takie miejsce w Krakowie - Hotel MARGOT apartments

Mapa dojazdu do pokoje na godziny Kraków profil MARGOT apartments

Podgórze apartamenty na godziny Kraków - margotkrakow.pl - noclegi w Krakowie.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Może zrób tam wypożyczalnie rowerów :) Będzie dla Twoich gości i dla innych :-)

To raczej tylko sezonowe, ale miejsce jest dość odpowiednie tylko szału raczej po tych 2 miesiącach by nie było więcej na to...

Z tą kukurydzą to zły pomysł?

Myślmy trochę poważniejszymi kategoriami :)

Internet Cafe?

kukurydza mogla by wypalic ( do tego lody + inne jadło roznoszone na plazach)

Pomieszczenie grozy ? - placisz 2zl za wjazd i ogladasz powieszonych ludzi, poprzecinane czesci ciala - dobra aranzacja itp itd

Salon luster ( tak jak w wesolych miasteczkach) wstep za 2zl itp

salon fryzjerski ? ( wynajem dla jakiegos lokalnego fryzjera) ty kase bierzesz z wynajmu + zyskuje twoj pensjonat

Moje sklepy online z sukniami slubnymi, wieczorowymi i sukienkami: Suknie Slubne i Suknie Wieczorowe Zobacz też: Portrety ze zdjęć.

Nie interesują mnie sezonowe biznesy, interesuje mnie tylko i wyłącznie całoroczny biznes przynoszący dochód. Co do salonu fryzjerskiego, dość ciekawa propozycja tylko trzeba mieć dobrego fryzjera żeby był klient.

Salon fryzjerski + kosmetyczka.

Kobiety to docenią :D

Napewno znajdzie sie ktos w Ustce kto nie ma miejsca i po ludziach jezdzi obcinając wlosy a na dobrych warunkach podją by sie wynajmu ( ewentualnie wspolpracy )

Moje sklepy online z sukniami slubnymi, wieczorowymi i sukienkami: Suknie Slubne i Suknie Wieczorowe Zobacz też: Portrety ze zdjęć.

Zastanawiałem się również nad tym aby ładnie to wyremontować i zrobić tam sale konferencyjną nie za dużą na (20 osó:D. Lecz jak wiadomo od czasu do czasu tylko trafia się firma, która wynajmuje takie pomieszczenie. Moje pytanie wygląda następująco jeżeli poszedłbym w tym kierunku to jak wówczas jeszcze mógłbym to pomieszczenie wykorzystać ? Aby nie stało puste tylko jakoś zarabiało na siebie ?

ArTh00r a ja tak troche z innej strony... wiesz o tym, że jeżeli nazywasz swój obiekt pensjonatem to musisz spełniać określone warunki m.in. zapewniać wyżywienie dla gości, którego z tego co piszesz wnioskuję, że nie masz. Więc może pomysł ze stołówką nie jest głupi ?

Według mnie również to podstawa - żarcie i tyle :) Problemem by było, gdybyś nie miał pomieszczeń, a Ty masz i jeszcze pytasz co tam zrobić? Ja sobie takiej sytuacji nie wyobrażam, jechać do pensjonatu, który nie rzuci mi porządnego śniadania po nocnej zabawie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności